Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οι ίδιοι σύμμαχοι που πολέμησαν τους Σέρβους τωρα καταστρέφουν και τους Σύριους ορθοδόξους.

Πηγή πληροφόρησης των Σύρων ανταρτών οι βρετανικές βάσεις της Κύπρου.
Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες βοηθούν τη συριακή αντιπολίτευση να διεξάγει επιτυχείς επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος,όπως παραδέχονται επίσημα πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Φόκους που επικαλείται δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η βρετανική κυβέρνηση ‘γνώριζε και ενέκρινε ότι το 100 τοις εκατό αυτών των πληροφοριών που παρέχονται από τις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, μέσω Τουρκίας φθάνουν προς τις δυνάμεις Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Στην Κύπρο, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες,παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αφού με τον τρόπο αυτόν κατασκοπείας, μπορούμε να μαθαίνουμε πολλά. Οι Βρετανοί δίνουν λεπτομέρειες σημαντικές τόσο στους Τούρκους όσο και στους Αμερικανούς», εξηγεί η πηγή της συριακής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την πηγή, οι πιο πολύτιμες πληροφορίες για την συριακή αντιπολίτευση είναι οι πληροφορίες που δίνονται για τις κινήσεις του συριακού στρατού στην πόλη του Χαλεπίου, η οποία εν μέρει ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Η ανάμειξη του γερμανικού πλοίου στη Συρία.
Έντονη αντίδραση προκάλεσε στην αντιπολίτευση στη Γερμανία, το δημοσίευμα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, για την παρουσία ενός γερμανικού πολεμικού πλοίου εξοπλισμένου με υπερσύγχρονη τεχνολογία παρακολούθησης στις ακτές της Συρίας, προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες και να τις μεταβιβάσει στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
Το Πράσινο Κόμμα και το Κόμμα της Αριστεράς με ανακοινώσεις τους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει εμπλακεί σε πολεμικές δραστηριότητες χωρίς να ενημερώσει το Κοινοβούλιο.
Ο βουλευτής των Πρασίνων Christian Strobel είπε ότι αναμένει εξηγήσεις για την αποστολή από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ενός πολεμικού πλοίου για να να κατασκοπεύσει τις δραστηριότητες εντός της Συρίας. Απείλησε, μάλιστα, ότι θα ζητήσει έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας-BND από την αρμόδια επιτροπή.
Στο γερμανικό Τύπο αναφέρθηκε ότι η συλλογή πληροφοριών από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είναι προς εξυπηρέτηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Τουρκίας.
Ενώ είναι γνωστό ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί για τους ίδιους λόγους τις βάσεις πληροφοριών που διατηρεί στην Κύπρο, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
echedoros-a.gr