Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δώστε το μήνυμα μέχρι και το τελευταίο χωριό αυτής εδώ της χώρας πως η ελπίδα δεν έχει τελειώσει, πως υπάρχει ακόμα δύναμη αντίστασης!!!

2.488 χρόνοι παρήλθαν απο την ημέρα που έφιπτε η προσωπική φρουρά του Βασιλέως της Σπάρτης στις Θερμές Πύλες της Φθίας.
 Και να τώρα που οι χρόνοι αυτοί, λίγες μόλις στιγμές μες στην αιωνιότητα, μια φωτεινή λάμψη μεσα στην αταξία του σύμπαντος, περνούν για μια στιγμή εμπρός μας.
Και όλοι εμείς, ταπεινοί προσκυνητές αφήνουμε πίσω μας τη σκοτεινή όψη του σύγχρονου κόσμου.
 Βαδίζουμε με βήματα ρυθμικά πάνω στην ανωτέρα ατραπό, και αφήνουμε ελεύθερες τις ψυχές μας να σταθούν για μια στιγμή μόνο στις αιώνιες Θερμοπύλες.
Σιωπηλοί θεατές του θείου δράματος, αντικρύζουμε με δέος τις σκιές των ηρώων, τα φάσματα των αρχαίων πολεμιστών, τους γίγαντες που με τα στήθη τους μόνο υψώνουν τείχη θεόρατα γύρω απο τον νεκρό Βασιλέα, για να πέσουν μέχρις ενός απο τα άπειρα βέλη των βαρβάρων και το αίμα τους που χύνεται στην Άρνη Πηγή να χαρίσουν χρυσό, ελληνικό αίμα στην αιωνιότητα.

Ας ανάψει το ιερό πυρ και μία μία οι δάδες ας λάβουν τις θέσεις τους στο μέσον της παρατάξεως, όπως ακριβώς οι ψυχές των νεκρών έλαμψαν για λίγο πάνω απο το ιερό πεδίο των Θερμοπυλών πριν λάβουν την έσχατη οδό για τα Ιλλήσια πεδία.
 Διαχρονικά κείμενες στο πλάι των νεκρών της αιωνίας Ελλάδος, Σαν ένα φωτεινό ρεύμα μέσα στο απέραντο πέλαγος του χρόνου απο τη νεκρική πυρά των Αχαιών, έξω απο το απάτητο κάστρο του Ηλίου, απο τις άγνωστες μάχες με τις βάρβαρες φυλές στους σκοτεινούς γεωμετρικούς χρόνους, και απο εκεί στο αιώνιο κλέος των ειδικών πολέμων, στις φάλλαγες των Μακεδόνων, που μετέφεραν την ελληνική ηγεμονία στα βάθη της Ανατολής.
 Για να επέλθει η πτώσις και αργότερα η ανάτασις. Με τον ελληνισμό να αποκτάει εκ νέου τα σκήπτρα της εξουσίας σε ολόκληρο τον Αίμο και τη Μικρά Ασία, με πρωτοπόρους τους νεκρούς μαχητές του Ηρακλείου, του Νικηφόρου Φωκά και του Βουλγαροκτόνου, μέχρι τα έφιππα τάγματα του Ματζικέρτ και τους σιδηρόφρακτους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας.
Είμαστε η ασπίδα της Σπάρτης που καρτερικά φυλάττει το σώμα της Ελλάδος, συνεχίζουμε το μοναχικό μας δρόμο υπομένοντας τις διώξεις, τις συκοφαντίες, τα συνεχή χτυπήματα των εχθρών, που πληγώνουν με βαθιές χαρακιές τον όγκο της ασπίδας μας. Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως.
Αποστολή μας ήταν και είναι να διαφωτίσουμε, να δώσουμε το μήνυμα μέχρι και το τελευταίο χωριό αυτής εδώ της χώρας πως η ελπίδα δεν έχει τελειώσει, πως υπάρχει ακόμα δύναμη αντίστασης, δύναμη αντίστασης ενάντια στους πολιτικάντηδες, δύναμη αντίστασης ενάντια στην ξενοκρατία, ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στα λαμόγια, ενάντια στην παρακμή, ενάντια σε ότι μαυρίζει τη ζωή μας. Δώστε το μήνυμα πως υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δεν έχουν δώσει ακόμα γη και ύδωρ και δεν θα υπογράψουν ποτέ καμία δήλωση μετανοίας σε κανένα αφεντικό. Ζήτω η αιωνία Ελλάς.

Ομιλία στις Θερμοπύλες, 2011
elnewsgr.blogspot.gr