Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ανησυχούν για τους Τούρκους στην Κρήτη λόγω της κατάργησης του… Κέντρου Νεοσυλλέκτων -Vid- H χώρα αποδυναμώνεται χάνει το πλεονέκτημα στο Αιγαίο!


Η ιστορία της περίφημης κατάργησης των Κέντρων Νεοσυλλέκτων μετρά πάνω από δύο δεκαετίες. Στην Κρήτη, στο άκουσμα της κατάργησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προβάλουν την… Τουρκική απειλή!

«Δεν είναι μόνο το ζήτημα που προκύπτει για τις οικογένειες των Κρητικών», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης, αλλά και «ότι δεν μπορεί η Κρήτη να αποδυναμώνεται, ειδικά αυτό τον δύσκολο καιρό, που έχουμε μπει στο «μάτι του κυκλώνα» των Τούρκων…».

Το ρεπορτάζ από τη Νέα Κρήτη:

Αναβρασμό παρά τις όποιες καθησυχαστικές δεσμεύσεις των τελευταίων ωρών εξακολουθεί να προκαλεί στο Ρέθυμνο η πληροφορία ότι από την νέα χρόνια με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επρόκειτο να καταργηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κρήτης, που λειτουργεί στο Ρέθυμνο.


Οι ίδιες διαρροές μάλιστα θέλουν την διοίκηση του 547 αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο να έχει παραλάβει εδώ και μέρες σχετικό έγγραφο, βάσει του οποίου ζητάτε ο προγραμματισμός υποδοχής νεοσυλλέκτων μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 και όχι πέρα αυτού.


Ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό έπειτα από συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Κεφαλαγιάννη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι όχι μόνο δεν τίθεται κανένα ενδεχόμενο κατάργησης Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Κρήτης, αλλά αντιθέτως σχεδιάζεται η ενίσχυση της μονάδας που έχει στρατηγικό ρόλο στο σχεδιασμό που έχει αναπτυχθεί από την ηγεσία του υπουργείου.


Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή σημείωσε σχετικά:


«Δεν είναι μόνο το ζήτημα που προκύπτει για τις οικογένειες των Κρητικών. Το σπουδαιότερο από όλα είναι, ότι δεν μπορεί η Κρήτη να αποδυναμώνεται, ειδικά αυτό τον δύσκολο καιρό, που έχουμε μπει στο «μάτι του κυκλώνα» των Τούρκων. Είναι ένα κέντρο, το οποίο έχει τη δική του αξία και για μας είναι πολύ σημαντικό να μένουν τα παιδιά της Κρήτης στην Κρήτη και μετά να πηγαίνουν στις μονάδες τους».


Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνου σε ανακοίνωση του ανέφερε:


«Η Κρήτη δεν μπορεί να αποδυναμώνεται στρατιωτικά, ειδικά αυτό τον καιρό, που έχουμε τις απειλές των Τούρκων. Γι’ αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό, το κέντρο νεοσυλλέκτων να είναι εδώ και να λειτουργεί κανονικά, ώστε να μένουν οι νεοσύλλεκτοι της Κρήτης στην Κρήτη για τη βασική τους εκπαίδευση».


Σύμφωνα με τον Γιώργο Μαρινάκη σε περίπτωση που τελικά οι υπουργικές δεσμεύσεις δεν ισχύσουν, τότε -πέρα από το όποια οικονομικά οφέλη θα χάσει το Ρέθυμνο- θα είναι ολοένα και λιγότερες και οι οικογένειες Κρητικών που θα μπορούν να βρίσκονται στο πλάι των παιδιών τους ακόμα και στις ορκωμοσίες τους.


Σε κάθε περίπτωση το θέμα της κατάργησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Κρήτης, είναι η τρίτη συνεχή φορά που «βλέπει» το φως της δημοσιότητας έπειτα από διαρροές, με συνέπεια ένα ολόκληρο νησί να γίνεται άνω – κάτω.

 https://www.militaire.gr/anisychoyn-gia-toys-toyrkoys-stin-kriti-logo-tis-katargisis-toy-kentroy-neosyllekton/