Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ο Βούτσιτς ετοιμάζει τη Σερβία για πόλεμο – έστειλε επιστολή και στην Ελλάδα!

 
Η εισβολή των αλβανικών δυνάμεων του Κοσόβου στην Μιτρόβιτσα προκειμένου να συλληφθεί Σέρβος πρώην αστυνομικός, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ήδη οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου έχουν στήσει οδοφράγματα για να αποτρέψουν την απαγωγή του Σέρβου πολίτη και την μεταγωγή του στην Πρίστινα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Βούτσιτς απηύθυνε έκκληση προς το σερβικό έθνος, προετοιμάζοντας το ουσιαστικά για πόλεμο. Στην ομιλία του, ενημέρωσε πως έχει αποστείλει επιστολή και στην ελληνική κυβέρνηση.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Σέρβου Προέδρου:

«Σήμερα συμφωνήσαμε σε ένα κείμενο με το οποίο, σύμφωνα με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα στείλουμε αίτημα στον διοικητή της KFOR να διασφαλίσει την ανάπτυξη εκπροσώπων του στρατού και της αστυνομίας της Δημοκρατίας της Σερβίας στο έδαφος της Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η απόφαση της κυβέρνησης, όπως συμφωνήσαμε με την πρωθυπουργό [Άννα Μπρνάμπιτς] σήμερα, θα ληφθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη», είπε ο πρόεδρος.

Μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να ζητήσουν ένταξη στην ΕΕ, κάτι που δεν είναι σε καμία περίπτωση το Κοσσυφοπέδιο, και σήμερα έστειλα επιστολές στους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ρουμανίας και της Ισπανίας [που δεν αναγνωρίζουν τη «Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου»]. Θα πολεμήσουμε. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, αλλά ξέρω πώς παλέψαμε.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Ελπίδα στην Βρετανία: Γιατροί παρουσίασαν πρωτοπόρα θεραπεία κατά μορφής λευχαιμίας

Η Πρίστινα θα υποβάλει αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Δεκεμβρίου, αυτό αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς.

Ο Βούτσιτς, σε μια ομιλία του προς το έθνος, είπε ότι φέτος έχει γίνει ρεκόρ για τον αριθμό των επιθέσεων για εθνοτικούς λόγους: “131 περισσότερες από πέρυσι. Άρα η κυβέρνηση Κούρτι είναι πρωταθλήτρια σε αυτό.”

“Οι δηλώσεις της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela και του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Poroshenko ότι το Κίεβο, με τη συνεννόηση της Δύσης, δεν επρόκειτο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ αλλάζουν δραματικά την εικόνα των γεγονότων και θέτουν ζήτημα εμπιστοσύνης”.

https://www.newsbreak.gr/kosmos/405942/o-voytsits-etoimazei-ti-servia-gia-polemo-esteile-epistoli-kai-stin-ellada/