Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Η Μόσχα υπενθυμίζει στους Έλληνες τον άρρηκτο δεσμό της Ορθοδοξίας



 H Ρωσία εύχεται στην Ελλάδα «Καλά Χριστούγεννα»: Ανάρτηση με νόημα από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κηρύξει μονομερώς τον πόλεμο στην Ρωσία, η Μόσχα εύχεται στην ομόδοξη Ελλάδα «Καλά Χριστούγεννα» διαμέσου της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Μάλιστα η ρωσική πρεσβεία ανάρτησε μία κάρτα θρησκευτικού περιεχομένου η οποία απεικονίζει να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα από τους Ορθόδοξους Ρώσους για να τονίσει στους Έλληνες τον άρρηκτο δεσμό που ενώνει τις δύο χώρες.

Η κάρτα είχε το νόημά της και απευθύνονταν στον ελληνικό λαό υπενθυμίζοντάς του ότι Ρώσοι και Έλληνες είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και έχουν πολύ περισσότερα κοινά από ότι θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα με την Δύση.


Υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι δεν τους ταυτίζει με τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι πριν τρεις μήνες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κανάλι του πρακτορείου Μπλούμπεργκ και αναφερόμενος στην Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποστείλει τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, υλικό το οποίο πήρε από τα νησιά, αφοπλίζοντας τα μερικώς και δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/h-rosia-eyxetai-stin-ellada-kala-xristougenna-anartisi-me-noima-apo-tin-rosiki-presveia-stin-athina/