Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ο σφαγέας Ερντογάν επιβεβαιώνει τα σχέδια για εισβολή στη Συρία: «Θα αρχίσει σύντομα» λέει και επικαλείται το Θεό για να δολοφονήσει γυναικόπαιδα

 
Η χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία θα αρχίσει «σύντομα, αν θέλει ο Θεός», ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εδώ και λίγες ημέρες συντρίβουμε τους τρομοκράτες με τα αεροπλάνα και τα drone μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία.

«Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας».

Η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε την Κυριακή σειρά επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι σύμμαχοί του της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι οργάνωσαν την επίθεση, που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ 81 τραυματίσθηκαν.

Οι δύο οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Απαντήσαμε σ’ αυτή την άτιμη επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε έξι αθώους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, ξεριζώνοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και στη βόρεια Συρία», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ποιος οπλίζει, ποιος ενθαρρύνει τους τρομοκράτες», επέμεινε χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Ομολογία Ακάρ για την εθνοκάθαρση

Νωρίτερα σε μια ανερυθρίαστη ομολογία προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επαιρόμενος ότι η χώρα του έχει «εξουδετερώσει» από το 2015, 36.854 Κούρδους από τους οποίους οι 3.585 μέσα στο 2022, σε βόρειο Ιράκ και Συρία.


Και μάλιστα βαφτίζοντας τις επιθέσεις σε εδάφη ξένων χωρών ως αυτοάμυνα επιχειρεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι την καλύπτει και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ.



Ο Ακάρ δήλωσε ότι η επιχείρηση Claw-Sword είναι η μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης την τελευταία περίοδο και είπε:


«Σε αυτήν την επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στοχεύοντας μόνο και μόνο τρομοκρατικές δομές, πολλοί τρομοκράτες που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση, πολλά καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες και τα λεγόμενα αρχηγεία καταστράφηκαν με άμεση ακρίβεια και πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης, εξουδετερώθηκαν» είπε.


Ο Ακάρ, ο οποίος παρουσίασε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2023 στην Επιτροπή Σχεδίου και Προϋπολογισμού της Βουλής, είπε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια είναι απαραίτητα για την επιβίωση του κράτους και του έθνους και πρέπει να μείνουν εκτός καθημερινών συζητήσεων.


Δηλώνοντας ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι ανησυχίες για την ασφάλεια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο λόγω αυξανόμενων κινδύνων, απειλών και κινδύνων και ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν κάθε είδους προφυλάξεις παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο Ακάρ είπε:


«Με τη βαθιά με ρίζες ιστορία, γεωγραφία, αξίες, δυναμικό πληθυσμό και ισχυρό στρατό, είναι πλέον μια χώρα που παράγει ασφάλεια στον κόσμο.


Η Τουρκία, που έχει γίνει θέμα με τις πολυδιάστατες σχέσεις που δημιούργησε ο Πρόεδρός μας στη διεθνή σκηνή, Η σφαίρα επιρροής της χώρας μας έχει γίνει τρεις ήπειροι και η σφαίρα συμφερόντων της έχει γίνει ολόκληρος ο κόσμος. χρησιμοποίησε τη φράση.


Τονίζοντας ότι τα σύνορα προστατεύονται με τα πιο εντατικά και πιο αποτελεσματικά μέτρα ποτέ, σε 24ωρη βάση, ο Akar είπε ότι παγκόσμιας κλάσης, υψηλής τεχνολογίας εργαλεία και εξοπλισμός, που αποτελούνται από συρμάτινο φράχτη, τάφρο, τοίχο και συστήματα επιτήρησης με βάση το σύστημα φυσικής ασφάλειας των συνόρων, παρέχονται στη συνοριακή γραμμή.


Δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα συστήματα μπορούν να παρακολουθούνται από όλα τα επίπεδα και από το Κέντρο Επιχειρήσεων Χερσαίων Δυνάμεων στην Άγκυρα, ο Ακάρ σημείωσε ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους έχουν αποτραπεί 234. 282 άτομα να περάσουν τα σύνορα και ότι 7.107 παράτυποι μετανάστες και 724 τρομοκράτες έχουν παραδοθεί στις αρχές επιβολής του νόμου.


Ο Ακάρ δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα αυτών των έντονων μέτρων που ελήφθησαν στα σύνορα και των αποτελεσματικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρα από τα σύνορα, η μεταφορά προσωπικού και υλικού από τα σύνορα της τρομοκρατικής οργάνωσης αποτράπηκε σε μεγάλο βαθμό και ακινητοποιήθηκε, καθώς οι ηγέτες της η τρομοκρατική οργάνωση έπρεπε να παραδεχτεί.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Akar δήλωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με επιτυχία τον αγώνα τους εναντίον όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα του PKK/PYD-YPG, DAESH, FETO, με επιθετικό πνεύμα, αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα, με αυξανόμενη βία και ρυθμό, προκειμένου να διασφαλιστεί την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και του έθνους της.


Υπογραμμίζοντας, «Από τις 24 Ιουλίου 2015, συνολικά 36.854 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί στη χώρα, στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, και 3.585 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την αρχή του τρέχοντος έτους. ” είπε.


Οι επιχειρήσεις εμπίπτουν στο πεδίο του δικαιώματος αυτοάμυνας που ορίζεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σεβόμενοι την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών, στοχεύοντας μόνο και μόνο τρομοκρατικά στοιχεία, ιδιαίτερα αθώους , ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την εθνική τους καταγωγή, ιστορική, θρησκευτική.


Εξηγώντας ότι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτιστικών δομών, των νοσοκομείων, των αστικών υποδομών και του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν με τη μέγιστη προσοχή και ευαισθησία, ο Akar συνέχισε ως εξής:


Δεν χρησιμοποιούνται ποτέ όπλα και πυρομαχικά που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες.


Όσοι πραγματοποιούν αυτές τις εκστρατείες ψεύδους και συκοφαντίας έχουν ήδη καταδικαστεί στα μάτια του ευγενούς έθνους μας, του οποίου τα χιλιάδες παιδιά μαρτύρησαν λόγω της τρομοκρατίας.


Αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί που διαφθείρουν τον στρατό, λογοδοτούν στο δικαστικό σώμα και η διαδικασία παρακολουθείται στενά».


Ο Χουλουσί Ακάρ ευχαρίστησε τα πολιτικά κόμματα, τους θεσμούς και τις οργανώσεις και τους πολίτες που έδειξαν προσοχή και ευαισθησία σε αυτό το θέμα και επέδειξαν εσωτερική και εθνική στάση και είπε:


“Μια άλλη μαύρη προπαγάνδα, τόσο εντός όσο και εκτός, είναι η συκοφαντία ότι ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας είναι εναντίον των Κούρδων αδελφών μας. Αυτό είναι ψέμα, είναι κακία.


Είναι οι μάταιες προσπάθειες εξέγερσης και φωλιών αταξίας που προσπαθούν να θέσουν μια τεχνητή ατζέντα.


Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι όλος ο κόσμος μπορεί να ακούει αυτή τη γεωγραφία και το ψωμί για χιλιετίες.


Τούρκοι και Κούρδοι που μοιράζονται νερό και νερό μαζί είναι αδέρφια. Ακόμα κι αν οι φωλιές της διαμάχης και της αταξίας σκάσουν ή σκάσουν, αυτή η αδελφότητα είναι αθάνατη και αιώνια.


Η πιο ξεκάθαρη ένδειξη για αυτό είναι οι ήρωές μας που θυσίασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι ώμο προς ώμο για την πατρίδα, τη σημαία, τη Δημοκρατία και πλάγιασαν στα μαρτύριά μας, είναι οι μάρτυρες μας.


Για εμάς δεν υπάρχει εθνικότητα, θρησκευτικές ή θρησκευτικές διακρίσεις μεταξύ τρομοκρατίας και τρομοκρατών.


Ο μόνος στόχος μας είναι οι τρομοκράτες».

Δηλώνοντας ότι όπου κι αν βρίσκονται οι τρομοκράτες στο στόχο τους, ο Ακάρ είπε:

“Όλοι πρέπει να το καταλάβουν τώρα. Εκφράζουμε σε όλους τους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ότι το “PKK ισούται με YPG” σε κάθε επίπεδο.

Ως αποτέλεσμα, όποια και αν είναι τα ονόματά τους, ανεξάρτητα από το ποιος θα στηρίξει, το κράτος μας είναι αποφασισμένο να στεγνώσει την πηγή του βάλτου του τρόμου που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και 40 χρόνια και κατανάλωσε την ενέργειά μας και να σώσει τη χώρα και το έθνος μας από αυτή τη μάστιγα». αυτός είπε.

Ο Ακάρ έδωσε επίσης πληροφορίες για την Επιχείρηση Νύχι-Ξίφος, η οποία ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου και πραγματοποιήθηκε στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

«Ήταν η μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική αεροπορική επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης την τελευταία περίοδο. Απευθύνεται μόνο σε τρομοκράτες και όχι μόνο.”

Mε πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://hellasjournal.com/2022/11/o-sfageas-erntogan-epiveveoni-ta-schedia-gia-isvoli-sti-siria-tha-archisi-sintoma-lei-ke-epikalite-to-theo-gia-na-dolofonisi-ginekopeda/