Πούτιν: o κίνδυνος πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί. Θεωρούν τη Ρωσία χώρα β’ κατηγορίας που δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης. Δεν αρχίσαμε εμείς τον πόλεμο αλλά αυτοί το 2014.
Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στις 7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, υπενθύμισε τον καθαρά «αποτρεπτικό» χαρακτήρα των όπλων αυτών…
Ο Πρόεδρος Πούτιν εκτίμησε στις 7 Δεκεμβρίου ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου έχει αυξηθεί καθώς προήδρευσε συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. . Ωστόσο, η Ρωσία θεωρεί αυτό το όπλο μαζικής καταστροφής μόνο ως μέσο αποτροπής, υπενθύμισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει τα πιο σύγχρονα πυρηνικά όπλα στον πλανήτη: “Τώρα είναι ξεκάθαρο γεγονός”, επέμεινε ο Ρώσος αρχηγός του κράτους. Και για να προσθέσει: “Δεν έχουμε τρελαθεί, συνειδητοποιούμε τι αντιπροσωπεύουν τα πυρηνικά όπλα”.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε ήδη προειδοποιήσει για τον «τεράστιο κίνδυνο» ότι μια αντιπαράθεση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων θα μπορούσε να εκφυλιστεί σε ατομικό πόλεμο. Ένα ευαίσθητο θέμα, για το οποίο ωστόσο τα ΜΜΕ θα έπρεπε να αποφεύγουν να κάνουν εικασίες, είχε υπογραμμίσει λίγο νωρίτερα.
Ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος στις 7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, υπενθύμισε τον καθαρά «αποτρεπτικό» χαρακτήρα των ρωσικών πυρηνικών όπλων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως απάντηση σε εχθρικό πυρηνικό χτύπημα.
«Αυτή η απειλή αυξάνεται, πρέπει να παραδεχτούμε», είπε σε συνεδρίαση του Ρωσικού Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Η στρατηγική μας για τη χρήση [αυτών] μέσων άμυνας – θεωρούμε το όπλο μαζικής εξόντωσης, το πυρηνικό όπλο, ακριβώς ως άμυνα – επικεντρώνεται σε αυτό που ονομάζεται δεύτερο χτύπημα. Με άλλα λόγια, είναι όταν δέχεσαι ένα χτύπημα και ανταποδίδεις ως αντίποινα», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.Ο Ρώσος Πρόεδρος κάνει αυτή τη δήλωση ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τη New Start, μια διμερή συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, βρίσκονται ακόμη σε αδιέξοδο.
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν μεταβιβάζει πυρηνικά όπλα σε κανέναν, αλλά, αν χρειαστεί, θα προστατεύσει τους συμμάχους της «με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας». Πρόσθεσε επίσης ότι η Μόσχα, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει δικά της τακτικά πυρηνικά όπλα σε άλλες χώρες.
Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε από εμάς, αλλά το 2014, μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Ξεκίνησε από τις ουκρανικές αρχές για να καταστείλει τη βούληση του λαού στο Donbass δήλωσε ο Πούτιν.
Οι εγγυητές έχουν ξεχάσει ότι είναι εγγυητές. Έπρεπε να επαναφέρουν τα πάντα στη νομική σφαίρα – να γίνουν εκλογές. Αυτό δεν έχει γίνει. Όταν υπενθυμίζω στους συναδέλφους μου σε τηλεφωνικές συνομιλίες, όλοι σιωπούν – δεν υπάρχει τίποτα να απαντήσω », πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι, από το 2014, όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και τα συμφέροντα της Ρωσίας για την προστασία τους έχουν αγνοηθεί από την αυτοαποκαλούμενη διεθνή κοινότητα. Δεν είχαμε παρά να φτύσουμε κατάμουτρα. Αυτή είναι η ανοιχτή μορφή της Ρωσοφοβίας. Ήταν πάντα εκεί».
Δήλωσε ότι πλέον δεν χρειάζεται επιπλέον κύμα επιστράτευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι μισοί από τους 300.000 μαχητές που κινητοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο βρίσκονται επί του παρόντος σε εφεδρεία.«Από τους 300.000 κινητοποιημένους, μόνο 150.000 βρίσκονται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, εκ των οποίων οι 77.000 βρίσκονται σε μονάδες μάχης και οι υπόλοιποι βρίσκονται στη δεύτερη ή τρίτη γραμμή ή υποβάλλονται σε πρόσθετη εκπαίδευση. εφεδρεία», είπε.
Σχετικά με τα αποτελέσματα της ειδικής επιχείρησης
“Εμφανίστηκαν νέα εδάφη – καλά, αυτό είναι ακόμα ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία, αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Και, τι να κρύψουμε, η Θάλασσα του Αζόφ έχει γίνει η εσωτερική θάλασσα της Ρωσίας. Ομοσπονδία, αυτό είναι ένα σοβαρό πράγμα».
Για τα σχέδια της Πολωνίας να καταλάβει τη Δυτική Ουκρανία
“Όσο για τις αρχές ορισμένων από τις γειτονικές μας χώρες – την Πολωνία. Εκεί, τα εθνικιστικά στοιχεία κοιμούνται και ονειρεύονται: να επιστρέψουν στα λεγόμενα ιστορικά τους εδάφη, δηλαδή να πάρουν τα δυτικά εδάφη που έλαβε η Ουκρανία ως αποτέλεσμα των αποφάσεων του Joseph Vissarionovich Stalin μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την Πολωνία, όπως γνωρίζετε, πήρε αυτά τα εδάφη, τα έδωσε στη Σοβιετική Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Πολωνοί εθνικιστές θα επιδιώξουν να προσαρτήσουν τις περιοχές της γειτονικής χώρας, αυτό φαίνεται ακόμη και από τη ρητορική, το σκεπτικό και τις ομιλίες τους.
«Σε αυτό θα οδηγηθούν τελικά, και για αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία».Τόνισε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι ο μόνος πραγματικός εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εντός των σημερινών συνόρων της.
Σχετικά με τα εγκλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
«Όσο για τον βομβαρδισμό οικισμών στο Ντονμπάς… Πράγματι, οι βομβαρδισμοί γίνονται απευθείας σε κατοικημένες περιοχές, κανείς δεν μπορεί να το αγνοεί αυτό, αλλά όλοι σιωπούν (στη Δύση ), σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αυτό είναι τρομερό.”
Επισήμανε ότι το καθεστώς του Κιέβου διενεργεί γενοκτονία των κατοίκων του Ντονμπάς.
“Πρόκειται για εγκαταστάσεις ύδρευσης που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες εμποδίζουν τη ροή του νερού στην πόλη (Ντονέτσκ). Αυτή είναι γενοκτονία, αυτή είναι απλώς η συνέχεια της γενοκτονίας. Κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτό, κανείς», είπε ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος συμφώνησε με το μέλος του HRC Yevgeny Myslovsky ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ποινική έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι διεθνείς θεσμοί έχουν αγνοήσει επανειλημμένα τις εκκλήσεις της Ρωσίας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Και μόνο μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, άλλες λεγόμενες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων άρχισαν ξαφνικά να βλέπουν και ξεδιάντροπα άρχισαν να δείχνουν την προκατάληψη τους και, θα έλεγα, κυνική μεροληψία, για μετατόπιση ευθύνης ..”
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες του IX διεθνούς φόρουμ Η Ρωσία είναι μια αθλητική δύναμη που λαμβάνει χώρα στο Καζάν
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι διεθνείς θεσμοί έχουν αγνοήσει επανειλημμένα τις εκκλήσεις της Ρωσίας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τ
Ταυτόχρονα, το διεθνές δόγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την ιδεολογική κυριαρχία της Δύσης, τόνισε ο Πούτιν.
Σχολίασε επίσης τη δήλωση του μέλους του HRC Marina Akhmedova ότι η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει τους κατοίκους του Donbass ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας.
“Δεν είναι ότι θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, θεωρούν τη Ρωσία μια χώρα δεύτερης κατηγορίας που απλά δεν έχει κανένα δικαίωμα ύπαρξης. Αυτό είναι το όλο θέμα, αυτό είναι το όλο πρόβλημα και όλο το πρόβλημα”, εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης. .
Για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.
“Από την πλευρά μας, μπορεί να υπάρξει μόνο μία απάντηση – ένας συνεπής αγώνας για τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, και κανένας να μην υπολογίζει τίποτα άλλο. Ναι, θα το κάνουμε αυτό με διάφορους τρόπους και μέσα, πρώτα από όλα, φυσικά, θα επικεντρωθούμε σε ειρηνικά μέσα, αλλά αν δεν απομείνει τίποτα άλλο, τότε θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.
Σημείωσε επίσης ότι το καθεστώς του Κιέβου διαπράττει επίσης εγκλήματα πολέμου εναντίον των στρατιωτών του.
“Όσο για την αποχώρηση από θέσεις στην Ουκρανία, ξέρετε, πυροβολούνται επί τόπου. Επιπλέον, πραγματοποιούν ακόμη και μαζικές εκτελέσεις, απευθείας δημόσια μπροστά στη γραμμή.Αλλά αυτό είναι γνωστό σε όλους..», τόνισε ο Πούτιν.
Για την «ακύρωση» του ρωσικού πολιτισμού
Ο Πούτιν αποκάλεσε ανόητους όσους «ακυρώνουν» τη ρωσική κουλτούρα. Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι όσοι ενεργούν με αυτόν τον τρόπο στερούν από τον εαυτό τους μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας.
“Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω καν αν χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε με κάποιο τρόπο. Γιατί; Επειδή αυτοί που το κάνουν αυτό είναι ξεκάθαρα οι εχθροί της χώρας μας.”
Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη δημιουργία μιας νέας σειράς εγχειριδίων ιστορίας.
«Η ιστορία είναι γενικά σημαντική για κάθε λαό, ειδικά σε κάποιες δύσκολες στροφές στη ζωή του κράτους».
Η κατά παράδοση συνάντηση του Πούτιν με τα μέλη του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία γιορτάζεται στη Ρωσία στις 10 Δεκεμβρίου.
dimpenews.com