Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Για να νεκρωθεί η συνείδηση, πρέπει να νεκρωθεί η πίστη στο Θεό!




 Το όνειρο του Ηρώδη σε μία βλάσφημη αφίσα

Χαράλαμπος Άνδραλης

Ακόμα μια χρονιά, λίγες ημέρες πριν την εορτή των Χριστουγέννων, οι συμπλεγματικές εμμονές των «προοδευτικών» ξεσπούν στα Ιερά Πρόσωπα της Πίστης μας. Πέρυσι ήταν ο Μόσιαλος, φέτος οι υπερασπιστές του «δικαιώματος» της έκτρωσης.


Ένα λογικό ερώτημα θα ήταν, γιατί οργανώνουν οι «συλλογικότητες» εκδηλώσεις υπέρ των εκτρώσεων; Αυτές αποποινικοποιήθηκαν πριν από 36 έτη και κάθε γυναίκα είναι ελεύθερη να προβεί σε αυτή την πράξη χωρίς να τιμωρείται από το νόμο! Ποιος, λοιπόν, τις εμποδίζει να κάνουν έκτρωση, ώστε να αισθάνονται την ανάγκη να διαδηλώσουν και μάλιστα με εξυβριστική κατά της Παναγίας αφίσα; Μα φυσικά η ενοχλητική συνείδηση, που δεν την πιάνουν οι «προοδευτικοί» νόμοι των «προοδευτικών» μυαλών. Αυτή δεν αφήνει ατιμώρητη την «διακοπή κύησης», όπως ωραιοποιημένα ονομάστηκε η φόνευση ανυπεράσπιστων κυοφορούμενων παιδιών. Για να νεκρωθεί η συνείδηση, πρέπει να νεκρωθεί η πίστη στο Θεό και στη συνακόλουθη αναπόφευκτη απολογία για κάθε πράξη ή παράλειψη στη σύντομη ζωή μας.


Η δε Παναγία «φταίει» διότι είναι το πρότυπο της αγνότητας. Όσο υπάρχει η ηθική καθαρότητα, τόσο θα ελέγχεται η ανηθικότητα. Όσο θα εξυψώνεται η ανθρώπινη αξία μέσα από το Ευαγγέλιο, τόσο θα αποκαλύπτεται η απανθρωπιά του υλισμού.


Μην ξεχνάμε, όμως, ότι συνυπεύθυνοι, αν όχι κυρίως υπεύθυνοι, για την βλάφημη αφίσα είναι οι βουλευτές που ψήφισαν την κατάργηση του άρθρου 198 ΠΚ περί κακόβουλης βλασφημίας, καθώς και η σημερινή κυβέρνηση με τους βουλευτές της που της παρέχουν κοινοβουλευτική εμπιστοσύνη, οι οποίοι δεν επανέφεραν το άρθρο παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις.


Φυσικά ο Χριστός και η Παναγία δεν έχουν ανάγκη από νομική προστασία και ο σκοπός της διάταξης ήταν η προστασία της θρησκευτικής ειρήνης από αυτοδικίες. Αλλά η ατιμώρητη εξύβριση του Θεού είναι ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει το «διαζύγιο» της παραπαίουσας χώρας μας με τον Θεό. Ας μην ξεχνάμε και την τύχη της αφίσας του «Αφήστε με να ζήσω», με το μήνυμα υπέρ της ζωής του εμβρύου, η οποία κατέβηκε σε λίγα μόλις λεπτά από τις στάσεις του μετρό, με πρωτοβουλία του υπουργού μεταφορών Καραμανλή, επειδή «μας γυρνούσε πίσω». Φαίνεται ότι για τους υπουργούς της «πατριωτικής» παράταξης, αφίσες σαν και αυτή υπέρ των εκτρώσεων δεν μας πηγαίνουν πίσω, επομένως μπορούν να βρίσκονται στην πρωτεύουσα και να την λερώνουν.


Παρά ταύτα, τα χρηματοδοτούμενα από το δημόσιο ταμείο ΜΜΕ, παραμυθιάζουν το λαό για τη δήθεν σύνδεση Κράτους - Εκκλησίας, τη στιγμή που από την δεκαετία του 70 και έως σήμερα ψηφίζονται νόμοι αντίθετοι με τη χριστιανική πίστη, έως και εχθρικοί προς αυτήν.


Οι «προοδευτικοί» που ευνοούνται από τέτοιες αποποινικοποιήσεις και προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα των χριστιανών και μόνο, είναι εκείνοι που είχαν πραγματοποιήσει επεισοδιακές διαδηλώσεις δίπλα σε μουσουλμάνους στην Αθήνα επειδή καταγγέλθηκε (ουδέποτε αποδείχθηκε) ότι ένας αστυνομικός έσκισε ένα Κοράνι[1], πράξη βέβηλη για την πίστη του Ισλάμ. Παρά ταύτα οι ίδιοι διαπράττουν ανενόχλητοι βέβηλες πράξεις κατά της χριστιανικής πίστης.


Βέβαια, πολλοί από αυτούς, ειδικά νέοι άνθρωποι, εντάσσονται παρασυρμένοι από το νεανικό τους ενθουσιασμό σε τέτοιου είδους συλλογικότητες, αυταπατώμενοι ότι με αυτό τον τρόπο υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αγνοώντας τις πηγές χρηματοδότησης και τα κίνητρα των καθοδηγητών, και κυρίως επειδή δεν βρήκαν ή συνάντησαν νοθευμένη τη χριστιανική πίστη. Για αυτά τα νέα παιδιά, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, για την παιδεία και κοινωνία που τους παρείχαμε, και κυρίως για την ειλικρινή αγάπη και το σεβασμό που δεν τους δώσαμε, όπως οφείλαμε.


Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στη βλάσφημη αφίσα αποτυπώνεται το όνειρο του Ηρώδη, η σφαγή του Χριστού, ώστε να μπει ένα «τέλος στα Χριστούγεννα». Έτσι, αποδεικνύεται άκρως επιτυχημένη η σύνδεση από την Εκκλησία, της ημέρας της σφαγής των Αγίων Νηπίων (29 Δεκεμβρίου) με το έγκλημα των εκτρώσεων. Η αποτυχία της προσπάθειας του ιδεολογικού προγόνου τους, θα έπρεπε να προβληματίζει τους συμμετέχοντες σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και αυτοί θα αποτύχουν να σκοτώσουν το Χριστό, όπως χιλιάδες άλλοι στην πορεία των δύο χιλιετιών από τη Γέννησή Του.

http://aktines.blogspot.com/2022/12/blog-post_693.html#more