Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε τουρκικούς πυραύλους υψηλής ακρίβειας

 
Ο ουκρανικός στρατός παρέλαβε μια παρτίδα όπλων από την Τουρκία το καλοκαίρι, ιδίως πυραύλους TRLG-230 και Sungur IIR, λένε αναλυτές στην Oryx 

- μια ολλανδική ιστοσελίδα που αναλύει την αμυντική υπηρεσία πληροφοριών και την ερευνητική ομάδα πολέμου, η οποία παρακολουθεί την προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από εταίρους.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Τουρκία παρέδωσε στην Ουκρανία μια παρτίδα πυραύλων TLRG-230 και Sungur IIR, επίγειο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου και εξοπλισμό για drones Bayraktar TB2. 

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η Ουκρανία το αγόρασε ή το έλαβε δωρεάν ως βοήθεια.


Οι πύραυλοι TLRG-230 είναι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που αναπτύχθηκε από τη Roketsan. Η εμβέλεια πτήσης του είναι 70 km, το σύστημα καθοδήγησης λειτουργεί σε δέσμη λέιζερ. Για την καθοδήγηση των πυραύλων χρησιμοποιείται drone ή  επίγειος σταθμός.

Οι πύραυλοι Sungur IIR είναι πυρομαχικά για τα ουκρανικά drones Bayraktar TB2. IIR, μια τεχνολογία που κάνει τα όπλα πιο ακριβή. Στο μέλλον σχεδιάζουν να τα ενσωματώσουν σε drones Akıncı.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα:

Η Τουρκία έχει μεγάλο οπλικό υλικό που θα ήταν πολύ κατάλληλος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. ΄

Εκτός από τα UCAV και τα καθοδηγούμενα MRL, εξάγει σχεδόν κάθε οπλικό σύστημα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτό περιλαμβάνει τα 122 χιλιοστά T-122 και 300 χιλιοστά TRG-300 MRL, αλλά και συστήματα αεράμυνας όπως το HISAR-A+ εμβέλειας 15 χιλιομέτρων, το HISAR-O εμβέλειας 25 χιλιοστών και το Korkut 35 χιλιοστών, ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο (SPAAG), και τα δύο είναι ιδανικά για να αντιμετωπίσουν την απειλή που θέτουν τα περιπλανώμενα πυρομαχικά.

Αν και το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ψάχνει τα κράτη μέλη του για να προμηθευτούν οπλισμό της σοβιετικής εποχής, η σταδιακή εξάντληση αυτών των πηγών θα μπορούσε κάποτε να οδηγήσει σε μια στροφή προς την απόκτηση πιο προηγμένου οπλισμού για λογαριασμό της Ουκρανίας από την Τουρκία, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει ελάχιστα προβλήματα με τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με προηγμένο οπλισμό, ακόμη κι αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση σε στόχους εντός της Ρωσίας.

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος