Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Χώρα του ΝΑΤΟ καταγγέλεται για χρήση χημικών όπλων με στοιχεία



 Τη χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων από την Τουρκία θα διερευνήσει Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Ιράκ

«Το ιρακινό κοινοβούλιο σχημάτισε επιτροπή για τη διερεύνηση της χρήσης χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος»

Το ιρακινό κοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση της χρήσης χημικών όπλων στην περιοχή του Κουρδιστάν από τον τουρκικό στρατό.

«Το ιρακινό κοινοβούλιο σχημάτισε μια ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση της χρήσης χημικών όπλων στην περιοχή του Κουρδιστάν», δήλωσε ο Ραφίκ Σαλιχί, μέλος του ιρακινού κοινοβουλίου από τη συμμαχία Φατάχ, στα ιρακινά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαλιχί πρόσθεσε ότι «Η επιτροπή θα μεταβεί στον τόπο των επιχειρήσεων και θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία για να διευκρινιστεί η αλήθεια ή το ψέμα στο θέμα αυτό».

Η επιτροπή περιλαμβάνει εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας, της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του ιρακινού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών.


Ο Ραφίκ Σαλιχί είπε ότι η επιτροπή στοχεύει να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για το θέμα, ώστε να μπορέσει να υποβάλει νομική καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Η χρήση χημικών όπλων από το τουρκικό κράτος στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ κατά τις επιχειρήσεις του κατά των ανταρτών συζητείται ευρέως εδώ και αρκετά χρόνια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Rojava News


The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος