Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Τα πράγματα σοβαρεύουν με την Τουρκία!



 Milliyet: “Παιδιά μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα έχει στόχο την Τουρκία”

Με ένα ακόμα άθλιο δημοσίευμα, η προπαγανδιστική μηχανή του καθεστώτος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να ενισχύσει το εθνικιστικό αίσθημα των Τούρκων πολιτών, να εκτρέψει την κοινή γνώμη από τα γιγαντιαία οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας και ταυτόχρονα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου προέδρου, τοποθετεί στην ημερήσια ατζέντα, την Ελλάδα ως “αυτουργό” της βομβιστικής επίθεσης στη Μεγάλη Οδό του Πέραν στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή, η οποία κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81.

Ο αρθρογράφος της Milliyet, γνωστής ως μία από τις πιο εθνικιστικώς λαϊκιστικές εφημερίδες της Τουρκίας και φίλα προσκείμενης προς τον Τούρκο πρόεδρο γράφει:

“Η άθλια επίθεση στο Ταξίμ αποκάλυψε το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και των συνεργατών της. Από τη στιγμή που καθορίζεται η οργάνωση, η ταυτότητα και η αφετηρία του βομβιστή, γίνεται λόγος για το ποιος, ποια χώρα ή υπηρεσία πληροφοριών βρίσκεται πίσω του. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κατάλογος των συνήθων υπόπτων, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και τη CIA, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, του Ιράν και της Γαλλίας, είναι αρκετά μεγάλος. Οι βρώμικες σχέσεις του καθενός τους με την τρομοκρατική οργάνωση είναι γνωστές και απροκάλυπτες. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ , που εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, και μάλιστα αποκαλούν την τρομοκρατική ομάδα “η χερσαία δύναμή μου στη Συρία”. Δεν το κρύβουν πάντως!.. Ομοίως, κανείς δεν γνωρίζει την αγάπη του PKK για τη Γαλλία και την Ελλάδα, ειδικά τα στρατόπεδα τρομοκρατίας στο Λαύριο στα εδάφη τους”.

Το θέμα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν ο αρθρογράφος τη Milliyet ξεδιπλώνει το κινηματογραφικό του ταλέντο και μάλιστα κάνει και μία επίκληση στα παιδιά της Τουρκία να μην ξεχνούν ότι η Ελλάδα έχει ως στόχο της την Τουρκία, σε μία προσπάθεια να αποσιωπηθεί η πιθανή σχέση του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, του Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την επίθεση: 

“Επομένως, όταν πρόκειται για το σχέδιο ώστε το βομβιστικό κάθαρμα να διαφύγει στην Ελλάδα ή να απαχθεί, η υποψία που έρχεται στο προσκήνιο είναι η εξής:

Τι τρέχει γείτονα;

Ναι, ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είπε, ‘Δεν επιτρέπουμε τρομοκράτες στη γη μας. Η Ελλάδα φυλάει πολύ καλά τα σύνορά της, κανείς δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα. Για αυτόν τον λόγο, η Ελλάδα δεν θα δεχτεί ποτέ τρομοκράτες στο έδαφός της’, αλλά αυτά είναι μόνο αν τα τρώτε… Επειδή, για χρόνια, οι τρομοκρατικές οργανώσεις ASALA, PKK, DHKP-C, MLKP φιλοξενούνταν στη χώρα τους, εκπαίδευαν τρομοκράτες σε στρατόπεδα και ως αποτέλεσμα των αποφασιστικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν απομακρύνθηκε από τη Συρία, κατά τη διαδικασία σύλληψης του αρχηγού της τρομοκρατίας και ενώ αυτό έψαχνε καταφύγιο, τον πήραν υπό την προστασία τους και τον μετέφεραν λαθραία στην Κένυα. Ο Μετίν Ερσόζ αξιολογεί αυτόν που είναι τόσο απερίσκεπτος ώστε να κρύβεται, και επιπλέον, να υποκινεί μέλη της FETO μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, που φιλοξενεί τρομοκρατικές οργανώσεις και τρομοκράτες, και την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ:


‘Γνωρίζουμε πώς το PKK εκπαιδεύεται στο στρατόπεδο του Λαυρίου εδώ και χρόνια και τη σχέση της ελληνικής υπηρεσίας με την τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία. Η Ελλάδα εδώ και χρόνια ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες που έχουν στόχο να υπονομεύσουν τον τουρκικό τουρισμό. Τώρα έχει πίσω της τις ΗΠΑ. Επίσης, ονόματα όπως ο Μενέντεζ και η Πελόζι, το ελληνικό, το αρμενικό και το λόμπι της FETO στις ΗΠΑ τους υποστηρίζουν πλήρως. Ιδιαίτερα ο Μενέντεζ, οι διασυνδέσεις του στο Πεντάγωνο άνοιξαν το δρόμο για αυτό το κίνημα. Αυτές είναι πολιτικές που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία. Στις εκπαιδεύσεις που έκαναν στο PKK πριν, είχαν δηλώσεις του τύπου “Πρέπει να χύσεις αίμα, πρέπει να πεθάνεις’.

Σημαίνει ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ρόλο στην προδοτική επίθεση;

Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών είναι η πιο πρόθυμη υπηρεσία να προετοιμάσει τέτοιες υποδομές, το έκανε. Αυτή τη στιγμή είναι αυτοί που θα προετοιμάσουν και θα στηρίξουν τις υποδομές στην περιοχή, όπως στο παρελθόν. Γνωρίζουμε ότι απόστρατοι Έλληνες αξιωματικοί πήγαν και έκαναν εκπαίδευση εκρηκτικών στη Συρία. Αυτοί είναι γνωστοί άνδρες.

 Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν τα είχε ήδη επιβεβαιώσει όταν συνελήφθη. Και πάλι όμως τους ξεχάσαμε. Η ελληνική υπηρεσία έχει μόνο έναν στόχο: την Τουρκία. Παιδιά πηγαίνετε για ύπνο και σκεφτείτε τέτοια πράγματα. 

Όταν προέκυψε μια τέτοια ευκαιρία με τις διασυνδέσεις τους στην οργάνωση, την προσπέρασαν. Η ΕΥΠ βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια, αυτή είναι η γνώμη μου. Έχει γνώση και υποστήριξη. Δεν εννοώ με επιχειρησιακή έννοια, αλλά σίγουρα έχει γνώση, θα είχε υποστήριξη, στη φυγή και την απόκρυψη της γυναίκας. Επειδή επιλέχθηκε η λεωφόρος Ιστικλάλ, σε περίοδο με υψηλό τουρισμό, μόνο αυτών τη δουλειά χαλάει”.


Πέτρος Κράνιας

capital.gr