Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Πρώην σύμβουλος της CIA κατηγόρησε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι λένε ψέματα για τον Πούτιν


 Οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έγραψε ο πρώην σύμβουλος της CIA Τζέιμς Ρίκαρντς στην Daily Reckoning. 

Κατά τη γνώμη του, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παραποιούν τα λόγια του Πούτιν για πιθανή χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. 

Εξαιτίας αυτού, υπάρχει διαφωνία στη Δύση ότι η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα» στην Ουκρανία. 

Ο Ρίκαρντς σημείωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν είπε ποτέ ότι επρόκειτο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Οι αμερικανικές ελίτ ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν απείλησε να χρησιμοποιήσει τακτικά όπλα στην Ουκρανία. Ειναι ψεμα. Ο Πούτιν δεν το είπε ποτέ αυτό», έγραψε ο Ρίκαρντς.

«Σωματοφύλακας του Ψέματος

Η CIA και η MI6 διέρρευσαν μια σταθερή ροή αντιρωσικών ψεμάτων για να ενισχύσουν το ηθικό. Αυτά τα ψέματα αναδημοσιεύτηκαν σε πολεμικά μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, οι New York Times και το NBC News.

Αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο για τους πολίτες των ΗΠΑ να λάβουν την πραγματική ιστορία μέσω των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ειλικρινείς αναφορές αν ξέρετε πού να το βρείτε.

Απλώς πρέπει να φιλτράρετε τις πηγές και να βρείτε εκείνους με καλούς σωλήνες πληροφοριών (συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης) που δεν έχουν κρυφή ατζέντα και είναι πρόθυμοι να πουν την αλήθεια.

Δεν είναι απαραίτητο να βασιστείτε σε ρωσικές πηγές (οι Ρώσοι σίγουρα δεν υπερβαίνουν την προπαγάνδα, αν και είναι γενικά πιο αληθινοί από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είτε το πιστεύετε είτε όχι). Υπάρχουν εξαιρετικές αναλύσεις ανάμεσα σε ελβετικές πηγές, Γερμανούς εμπειρογνώμονες που δεν είναι υπέρ του πολέμου και ορισμένες επιτόπιες αναφορές από την πρώτη γραμμή σε εξειδικευμένους ιστότοπους», γράφει ο Ρίκαρντς.

Οι χώρες μέλη της G7 έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση πιθανής χρήσης πυρηνικών, χημικών ή βιολογικών όπλων, ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας σε κοινή δήλωση. 

Οι χώρες της G7 καταδίκασαν επίσης την «πυρηνική ρητορική» της Μόσχας και απέρριψαν τις κατηγορίες κατά του Κιέβου για προετοιμασία μιας «βρώμικης βόμβας».

Νωρίτερα, ο Πρώτος Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι, δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας «βρώμικης βόμβας» που χρησιμοποιείται από την Ουκρανία είναι υψηλός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο έχει τους απαραίτητους πόρους για να δημιουργήσει αυτό το όπλο, σημειώνει η News.ru αναφερόμενη στο θέμα.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος