Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Βούτσιτς: Αδελφικές οι σχέσεις Ρωσίας και Σερβίας – Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις


 Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενίσχυσε τις αδελφικές σχέσεις της χώρας του με τη Ρωσία και δήλωσε ότι δεν θα υποκύψουν ποτέ σε πιέσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με σύμβουλο του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Τούρκο Νταούντοφ στο Βελιγράδι, ποζάροντας μάλιστα για φωτογραφίες φορώντας παραδοσιακά τσετσενικά ρούχα που του είχαν δοθεί ως δώρο.

«Για εμάς, ο ρωσικός λαός είναι αδελφός λαός μας και η ιστορία αιώνων το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Ως εκ τούτου, οι ρωσοσερβικές σχέσεις δεν μπορούν να καταστραφούν υπό οποιαδήποτε πίεση», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο Νταούντοφ δήλωσε ότι η τρέχουσα κατάσταση στον κόσμο είναι «δύσκολη», αλλά ότι η Ρωσία είναι σταθερή στην υπεράσπιση των πνευματικών, παραδοσιακών και οικογενειακών αξιών και έχει απορρίψει την «ξένη ιδεολογία» που θέτει η Δύση.

«Όμως, παρά τις δυσκολίες και τις εξαιρετικές πιέσεις που ασκούνται από την Ευρώπη, η ηγεσία και ο λαός της Σερβίας όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν, αλλά και υποστήριξαν τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Νταούντοφ.

Η Σερβία έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις για την άρνησή της να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις και την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και για τη διατήρηση ισχυρών, φιλικών δεσμών με τη Μόσχα.

https://www.tribune.gr/world/news/article/836783/voytsits-adelfikes-oi-scheseis-rosias-kai-servias-den-tha-ypokypsoyme-se-pieseis.html