Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Η Ρωσία αντιμετωπίζεται μόνο με προπαγάνδα αν και αυτή αποτύχει έρχεται πυρηνικός πόλεμος - «Η σφαγή στη Μπούτσα – μια ουκρανική ‘Τιμισοάρα’»


Ο πλανήτης κατακλύζεται από εικόνες τραγωδίας. Η διαδικτυακή εφημερίδα «Reseau International» κυκλοφόρησε χθες με τίτλο: «Η σφαγή της Μπούτσα - μια ουκρανική Τιμισοάρα», γράφει ρουμανικό δημοσίευμα.

Η σφαγή στη Μπούτσα (Μπούκα, στα διεθνή δίκτυα), μια πόλη κοντά στο Κίεβο, που διαπράχθηκε από Ρώσους στρατιώτες, γέμισε όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο. Σε λίγη ώρα όλοι οι ηγέτες των μεγάλων χωρών του κόσμου καταδίκασαν τα εγκλήματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Η «ανάσταση» των «σκοτωμένων» συνοριοφυλάκων στο  Νησί του Φιδιού, η εμφάνιση αποδεικτικών στοιχείων ότι ο βομβαρδισμός στο Μαιευτήριο της Μαριούπολης υπήρχε μόνο προς την ουκρανική κατεύθυνση, τα δεδομένα ότι ο πιλότος φάντασμα στο Κίεβο ένα επινόημα ήταν ακόμη μια απόδειξη της αποτυχίας της ουκρανικής προπαγάνδας. 

Έπρεπε να υπάρχει κάτι πιο συγκλονιστικό 

Και εκτοξεύτηκε το πλανητικό τσουνάμι: η σφαγή της Μπούτσα. 

«Η σφαγή της Μπούτσα» είναι μια ενέργεια παρόμοια με τους ομαδικούς τάφους στην Τιμισοάρα το 1989. (μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός εγχειριδίου παραπληροφόρησης)», γράφει το Reseau International , το γαλλικό έντυπο που αναφέρθηκε.

Δεν πήγα στη Μπούτσα, αλλά έχω πάει στο νεκροταφείο των φτωχών στη Τιμισοάρα, το 1989.

Δεν πήγα στο Μπούτσα. Δεν ξέρω. Και δεν ψάχνω καν για παραισθησιογόνα στο διαδίκτυο. Αλλά έφτασα στο νεκροταφείο των φτωχών στην Τιμισοάρα τον Δεκέμβριο του 1989. Όλος ο δυτικός Τύπος, που έφτασε μετά την εξαφάνιση του Τσαουσέσκου, έσπευσε να κινηματογραφήσει τους νεκρούς που βγήκαν από τους τάφους. Στη συνέχεια, η σφαγή αποδείχθηκε ότι ήταν ένα τεράστιο ψέμα  .

Ένα βράδυ μετά την πτώση του Τσαουσέσκου, οι νεκροί στο Νεκροταφείο των Φτωχών βγήκαν στην επιφάνεια. Ο ξένος τύπος έχει δημοσιεύσει τέτοιες εικόνες. Τελικά αποδείχθηκε ότι όλα ήταν μια προπαγάνδα.

Τι ανακάλυψα μετά από πολύ καιρό; Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονταν κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για να εισβάλουν στον Παναμά. Και, οι  μαζικοί τάφοι στην Τιμισοάρα ήταν σε αρμονία με την πλανητική μουσική εκείνης της εποχής.

Οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι εκφράζονται περισσότερο στο twitter σήμερα. Άνοιξα λοιπόν το Twitter και έγραψα τη λέξη Bucha σε μια στήλη. Από δευτερόλεπτο σε δεύτερο εμφανίζονται πληροφορίες με αυτό το hashtag.

 Δοκιμάστε το κι εσείς κύριοι! 

Η αλήθεια μπορεί να σας απαλλάξει από το τρέχον κυνηγητό των μέσων ενημέρωσης.

Και τι συζητείται εκεί; Κάθε λογής επιχειρήματα κατά της προπαγάνδας, αλλά και απορίες για τον νεκρό που κινεί το χέρι του στη Μπούτσα. Σημείωσα μόνο τα σχετικά.   

Για να καταλάβουμε τι πραγματικά συνέβη, πρέπει να επιστρέψουμε στη χρονολογία των γεγονότων.

Όταν οι απαιτήσεις της Ρωσίας από τον ΟΗΕ για ειδικές έρευνες απορρίφθηκαν βάναυσα, πολλοί από εμάς θεωρήσαμε ότι ήταν τέχνασμα. Τον πόλεμο, που εμείς δεν τον θέλουμε και τον καταδικάζουμε από την πρώτη μέρα, εντείνεται από την προπαγάνδα.

Ας το συνεχίσουμε!

Στις 30 Μαρτίου 2022, ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από τη Μπούτσα. Την επόμενη μέρα, ο δήμαρχος της πόλης,  Ανατόλι Φεντόρούκ, κατέγραψε ένα βίντεο στο οποίο εκφράζει τη χαρά του, μετά την αναχώρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από την πόλη του. Σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε στη σφαγή αμάχων. Είχε ένα ικανοποιημένο χαμόγελο. Τα βίντεο είναι ακόμα online.

Την ίδια ώρα, ο σταθμός «Bucha Live Telegram», με τοπικές ειδήσεις, δεν αναφέρει καμία σφαγή αμάχων, ούτε στις 29 Μαρτίου, ούτε στις 30 Μαρτίου, ούτε στις 31 Μαρτίου 2022.

Στις 2 Απριλίου 2022, ο επικεφαλής της εδαφικής άμυνας του Κιέβου,  Σεργκέι Κορότκιχ, με το παρατσούκλι ‘Botsman’ (πρώην μαχητής στο νεοναζιστικό σύνταγμα Αζόφ), κυκλοφόρησε πολλά βίντεο με τις επιτυχίες των «αγοριών του». 


Στο δεύτερο βίντεο, σύμφωνα με εικόνες που τράβηξε η ‘Reseau International’, στο έκτο δευτερόλεπτο είναι ξεκάθαρο πώς ένας από τους στρατιώτες τον ρωτά αν μπορεί να πυροβολήσει «άντρες χωρίς μπλε πανό» (περιβραχιόνια του ουκρανικού στρατού). Ο διοικητής του ( ο Botsman), απαντά καταφατικά.

Οι χρήστες του Twitter έχουν παρατηρήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας από τους νεκρούς φορούσε λευκό περιβραχιόνιο (που χρησιμοποιούσαν πολίτες). Το χέρι μιας γυναίκας έχει μπρελόκ ΕΕ


Μια αγγλόφωνη ουκρανική δημοσίευση, LB.ua, είχε τίτλο σε άρθρο της 2ας Απριλίου 2022 ότι η εθνική αστυνομία είχε εισέλθει στη Μπούτσα για να καθαρίσει την πόλη από «δολιοφθορείς και συνεργούς  των ρωσικών δυνάμεων».

Στη Μπούτσα, στις 30 Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν σύμφωνα με συμφωνία. Στις 31 Μαρτίου ο δήμαρχος ανακοίνωσε την απελευθέρωση της πόλης και δεν έκανε νύξη σε τίποτε άλλο. Στις 2 Απριλίου, τα ουκρανικά στρατεύματα εισήλθαν εκεί, χωρίς τίποτα ενδιαφέρον στο βίντεο, έγραψε η Deutche Welle στα αγγλικά. Τίποτα, όμως,  για εγκλήματα πολέμου.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο ουκρανικός στρατός διέπραξε τη σφαγή

Λίγες μέρες αργότερα εμφανίζεται η «αληθινή» ταινία, με τα είκοσι θύματα να αφήνονται στο πεζοδρόμιο. Οι New York Times ισχυρίζονται ότι είναι εκεί από τα μέσα Μαρτίου. Ο παγκόσμιος Τύπος το ονόμασε Σφαγή της Μπούτσας. Οι Δυτικοί έχουν αναδιπλωθεί. Έβαλαν λάδι στη φωτιά του πολέμου.

Χθες στο πιο ανεξάρτητο δίκτυο, στο Twitter, σάρωσαν αμφιβολίες για την ακρίβεια των εικόνων. Γιατί δεν υπάρχει αίμα δίπλα στα θύματα; Ο ουκρανικός στρατός δεν προκάλεσε την καταστροφή;

«Υπάρχουν ακόμη δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πτώματα σε άλλες πόλεις γύρω από το Κίεβο, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει ακόμη;» 

«Η αντίθεση του Ηνωμένου Βασιλείου στις έρευνες του ΟΗΕ για τη «σφαγή της Μπούτσας» είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι δεν αναζητείται η αλήθεια. Οι αξιωματούχοι δεν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος», είπε ο  Σόσουμ Ναέμι.

Ο  Σκοτ Ρίτερ, πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ για την επιτήρηση ιρακινών όπλων μαζικής καταστροφής, πιστεύει ότι οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει πρώτα να προσκομίσουν ιατρικά (ακριβή χρονολόγηση των θανάτων) στοιχεία πριν προβούν σε δηλώσεις για τα γεγονότα στη Μπούτσα, σύμφωνα με τον Τύπο.


Το Πεντάγωνο παραμένει επιφυλακτικό. Γιατί οι άνθρωποι αυτού του ιδρύματος δεν έχουν άποψη;

«Η Μπούτσα είναι τόπος ουκρανικού εγκλήματος. Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις προηγούμενες καταδίκες για το έγκλημα της μαζικής δολοφονίας. Πολλά από τα θύματα συνοδεύονταν από πακέτα ρωσικής βοήθειας με τη μορφή στρατιωτικών σιτηρεσίων. Οι μαχητές του Αζόφ τους σκότωσαν επειδή συνεργάστηκαν με τον εχθρό. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι πραγματικά ένα μοντέλο μιας νέας Αγκάθα Κρίστι», γράφει στο Twitter ο Τζορτζ Έλιασον , ένας Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος που ειδικεύεται στη στρατιωτική επίθεση στο Ντονμπάς.

«Αυτό είναι κάτι που το λέμε. «Έχουμε στοιχεία, αλλά δεν μπορούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας», τα «μυστικά» στοιχεία αποδεικνύονται ψευδή!» - Ισχυρίζεται ο WmFusfield.

Ο εκπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΑΣΕ ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα.

"Το Πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις θηριωδίες στην Μπούτσα της Ουκρανίας", δήλωσε αξιωματούχος σύμφωνα με το Reuters .

Ελάχιστα από τα δημοσιεύματα του κόσμου αναγνωρίζουν ότι οι πληροφορίες για τις θηριωδίες που παρουσιάζονται δεν επιβεβαιώνονται από ανεξάρτητους φορείς.

Η αλήθεια είναι σαν το ξύλο. Κάποτε θα βγει στην επιφάνεια. Σε ποιον άλλον εντυπωσιάζει που η ιστορία σήμερα καταγράφει τη σφαγή στο My Lai ως μαζική δολοφονία που διέπραξαν οι Αμερικανοί πριν από σαράντα πέντε χρόνια; Οι Ρώσοι σκότωσαν επίσης χιλιάδες Πολωνούς αξιωματικούς στο Κατίν. Η ιστορία δεν συγχωρεί.

Οι φωνές του κόσμου

Ο  Γκλεν Γκρινβάλντ θεωρείται ένας από τους καλύτερους δημοσιογράφους στον κόσμο, σύμφωνα με το The New Stateman.

 Αποκάλυψε μυστικά στοιχεία για την υπόθεση Σνόουντεν. Απολύθηκε από τους New York Times. Τώρα είναι μόνιμος καλεσμένος στο Fox News.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι ο κόσμος πιστεύει σε κομμάτια φωτογραφιών ή βίντεο που δημοσιεύονται από μια από τις κυβερνήσεις που μάχονται στον πόλεμο.

 Τα συναισθήματα που δημιουργούνται φαίνεται να συγκλίνουν στην ιδέα ότι κάποιος θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Glenn Greenwald , πρώην ερευνητής των New York Times .


Romania Libera- Marius Ghilezan

The Hellenic Information Team


 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

https://www.echedoros-a.gr/2022/04/blog-post_59.html#more