Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Χαιρετώντας στρατιωτικά τους “τζιχαντιστές” τους! Οι Τούρκοι και οι “αναλώσιμοι”

 
Η επικοινωνιακή στρατηγική της Τουρκίας στην εισβολή-εθνοκάθαρση που επιχειρεί κατά των Κούρδων, στη βόρεια Συρία έχει μεγάλη δόση εθνικισμού.
Η “μόδα” του στρατιωτικού χαιρετισμού που ξεκίνησε δήθεν αυθόρμητα από Τούρκους αθλητές σε διάφορα σπορ, συνεχίστηκε και από πολιτικούς με την ακροδεξιά Ακσενέρ και τον υπουργό Άμυνας Ακάρ να φωτογραφίζονται χαιρετώντας στρατιωτικά.
Σ’ ότι μας αφορά , το φαινόμενο αποδεικνύει ότι πολύ εύκολα ο τουρκικός λαός μπορεί να μετατραπεί σε όχλο εναντίον οποιουδήποτε. Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Πόντιοι, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι , οι Κούρδοι το ΄χουν ζήσει.
Για να μην μακρυγορούμε και κυρίως να μην “ψαρώνουμε” από τα ομολογουμένως επιτυχημένα τρικ του κλάδου ψυχολογικών επιχειρήσεων των Τούρκων, ας υπενθυμίσουμε στον κ.Ακάρ, την κυρία Ακσενέρ και τους συγκινημένους για τους θανάτους αμάχων ,μανάδων, παιδιών γερόντων Τούρκους αθλητές ποιους ακριβώς χαιρετούν στρατιωτικά:
Προς το παρόν αποδίδουν…τιμές σε τζιχαντιστές παραστρατιωτικούς, τους οποίους ο πρόεδρος τους Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί ως αναλώσιμους στην πρώτη γραμμή. Οι απώλειες που έχουν είναι τεράστιες, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον Ερντογάν αφού φέρετρα με την τουρκική σημαία δεν θα εμφανιστούν. Οι παραστρατιωτικοί τζιχαντιστές του θα ταφούν αλλού , χωρίς η τουρκική κοινή γνώμη να προβληματιστεί και να …σταματήσει να χαιρετά στρατιωτικά. Χαιρετούν στρατιωτικά κάποιους που από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους πέρασαν στις παραστρατιωτικές ορδές των Τούρκων. Πως ακριβώς “πολεμούν” το ΄χει δει όλος ο πλανήτης αυτές τις ημέρες μέσω των αμέτρητων βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ερντογάν πήρε την απόφαση και μπήκε στη Σύρια. Τα δύσκολα είναι μπροστά του . Μπορεί να κερδίσει όσα ή κάποια απ΄ αυτά που επιδιώκει. Μπορεί όμως και να υποστεί την τελική του ήττα…