Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες απειλούν σοβαρά την Εθνική Άμυνα! Δεύτερο κρούσμα μετά από τις περικοπές

 
 
“Νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες” απειλούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα ΄ναι μάλλον χρήσιμο από το Μέγαρο Μαξίμου να δοθούν κάποιες κατευθύνσεις σ΄ όσους έχουν διακατέχονται απ΄ αυτές τις ιδεοληψίες.
Η περίπτωση των περικοπών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ζητηθεί από τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θόδωρο Σκυλακάκη, δεν είναι το μοναδικό γεγονός που προκαλεί βάσιμες υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με τις απόψεις που έχουν ορισμένοι στην κυβέρνηση για την Εθνική Άμυνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο περιβάλλον του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής αδυνατούν να καταλάβουν, γιατί πρέπει να αποδεσμευτεί κονδύλι για την μισθοδοσία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας! Δεν είναι δύσκολη η εξήγηση:
•Αν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πάψουν να λειτουργούν θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα για τη συντήρηση του Στόλου, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας μπορεί να γίνε ΜΟΝΟ στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά.
•Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για να ολοκληρωθούν κάποια στιγμή οι πυραυλάκατοι του ΠΝ.
Θα ήταν προτιμότερο όσοι τώρα ανησυχούν για τα λεφτά που δίνουμε για τις μισθοδοσίες των εργαζομένων να ψάξουν και να βρουν πως έφθασαν τα Ναυπηγεία σ΄ αυτή την κατάσταση. Δεν πρόκειται να το κάνουν γιατί θα πέσουν πάνω στις ευθύνες της ΝΔ που σήμερα πάλι κυβερνά αλλά και του “εκσυγχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ που δεν θα θέλουν να το “κακοκαρδίσουν”. Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που επί 4,5 χρόνια δεν μπόρεσε να δώσει μια βιώσιμη λύση δεν παραβλέπονται αλλά δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την καταστροφή.
Το 2014, όταν φαινόταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία, πολλοί είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το πως θα αντιμετωπίσουν τα θέματα της Εθνικής Άμυνας οι “διεθνιστές”. Κάποιοι πίστευαν στ΄ αλήθεια (;) ότι έρχονται οι “κομμουνιστές”. Οι όποιοι “διεθνιστές” υπήρχαν ή είχαν απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να είχαν πρόσβαση στα θέματα Άμυνας μετά από την τοποθέτηση του Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ. “Κομμουνιστές” είναι γνωστό ότι δεν ήρθαν… Όπως και να ΄χει όποιος θέλει να ΄ναι πραγματικά δίκαιος, οφείλει να παραδεχτεί ότι στα 4,5 χρόνια της προηγούμενης κυβέρνησης δεν υπήρξαν “αιτήματα” περικοπών ,πολύ περισσότερο δεν τέθηκε ποτέ ερώτημα αν έπρεπε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Ναυπηγείων. Αντιθέτως στηριζόμενη σε νομοθεσία της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, η προηγούμενη κυβέρνηση διατήρησε “στον αναπνευστήρα” τα Ναυπηγεία και ο Ε.Αποστολάκης ως Α/ΓΕΕΘΑ ΄χρησιμοποίησε τον Σκαραμαγκά ως επισκευαστικό κέντρο του Στόλου.
Συμπέρασμα; Η Εθνική Άμυνα κινδυνεύει μάλλον περισσότερο από τους ιδεοληπτικούς νεοφιλελεύθερους οι οποίοι σέβονται και εκτιμούν μόνο ότι παράγει χρήμα. Τους ήταν πάντα αδύνατο να καταλάβουν ότι χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί τίποτα να προχωρήσει… Δεν είναι τυχαίο ότι η άποψη του Πάγκαλου περί “αντιπαραγωγικών στρατιωτικών” έχει φανατικούς υποστηρικτές όχι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ απ΄ όπου προέρχεται ο Θ.Πάγκαλος, αλλά στον “ευρύτερο νεοφιλελεύθερο χώρο”.