Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

«Κάψτε το ΚΥΤ Σάμου» ήταν το μήνυμα ύποπτου τζιχαντιστή που βρέθηκε στο νησί - Βίντεο

 
Ένα μήνυμα του Μοχάμεντ, ενός ύποπτου τζιχαντιστή με καταγωγή από τη Ράκα, ίσως να ήταν η σπίθα εκδήλωσης της φωτιάς και των επεισοδίων που ξέσπασαν, το βράδυ της Δευτέρας (14/10), στο ΚΥΤ Σάμου.
Το βράδυ της Δευτέρας (14/10) βίαια επεισόδια και μεγάλη φωτιά ξέσπασαν στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, στη Σάμο, με συνέπεια τη σύλληψη 12 ανθρώπων. Ένα μήνυμα που κυκλοφορούσε στο σημείο, ίσως να ήταν η σπίθα της αναταραχής.
Όπως αποκαλύπτει το Star, το εν λόγω μήνυμα ήταν λιτό μα απόλυτα ακριβές: «Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος». Οι διωκτικές αρχές, έκτοτε, βρίσκονται σε συναγερμό.
Ένας από εκείνους που κατέγραφαν τα επεισόδια και τα μετέδιδαν μέσω στο διαδίκτυο, ήταν και ο Μοχάμεντ ο οποίος φαίνεται να έχει φυσική παρουσία στο ΚΥΤ της Σάμου με βάσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του. Η καταγωγή του, όμως, είναι από τη Ράκα της Συρίας, που είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας και τρομοκρατίας, τονίζει πως το 2%-3% όσων φιλοξενούνται στη Σάμο, είναι επιρρεπές στα εξτρεμιστικά στοιχεία και προσθέτει: «Μιλάμε για ακραία επικίνδυνα άτομα που γνωρίζουν από πόλεμο, έχουν  επιχειρησιακή εμπειρία…».
Η δημοτική αρχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου, πλέον, ζητά επιτακτικά την άμεση αναχώρηση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από το νησί, ακόμα και εντός 48 ωρών.
 
https://sputniknews.gr/ellada/201910174890799-kyt-samos-minyma-tzihantistis/