Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος: ''Έσχισαν τον χιτώνα της ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας''

 
''Η Ορθόδοξη Εκκλησία δέχθηκε επίθεση από το εσωτερικό της'' αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος στο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμά του.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας τονίζει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μείνουν στην ιστορία με την Εκκλησία διαιρεμένη και κατακερματισμένη.
Επίσης ο κ. Χρυσόστομος σχολιάζοντας την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την χορήγηση Αυτοκεφάλου στην Ουκρανία επισημαίνει ότι: ''Ο Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης και η Σύνοδος του, σαν σε θέατρο, έπαιξαν με την Εκκλησία και την ενότητά της''.
''Δεν επιτέθηκαν μόνο στην Εκκλησία των Μαρτύρων και την Εκκλησία των Μαρτύρων στην Ουκρανία, αλλά επιτέθηκαν σε ολόκληρη την Εκκλησία του Χριστού, στην αγιότητά της, στην καθολικότητά της, την αποστολικότητά της και κυρίως στην ενότητά της'' προσθέτει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας.
''Πρόδωσαν τον Χριστό, έσχισαν τον χιτώνα της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ώστε από τα κουρέλια του σχίσματος, που υψώθηκαν από τους εχθρούς Της, να ράψουν ένα διχαστικό-σεχταριστικό μοντέλο, το οποίο ονόμασαν ''εκκλησία'' - συμπληρώνει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Κλείνοντας το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Σερβίας καλεί τους πιστούς να προσεύχονται για τους δοκιμαζόμενους πιστούς στην Ουκρανία, σε αυτή την δύσκολη περίοδο, ώστε ο Θεός να τους δώσει τη δύναμη να ενωθούν γύρω από τον Χριστό, τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο και όλους τους Μητροπολίτες και τους Επισκόπους των Ουκρανών Ορθοδόξων.