Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Τρέμουν οι πάντες τους S-400, φανταστείτε τι κρύβουν οι S-500


 
Είναι οι S-500 ο δήμιος των F-35 και F-22;
Δεδομένων των προηγμένων δυνατοτήτων των Ρώσων στο πυραυλικό σύστημα S-500, μερικοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι Ρώσοι
θα μπορούσαν πραγματικά να πλήξουν αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Πράγματι, οι προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες των ραντάρ ταχύτητας, όπως το RLS Voronezh-DM και το 1L119 Nebo SVU, θα μπορούσαν να πετύχουν τον εντοπισμό αεροσκαφών όπως το F-22 ή το F-35.

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-500 της Ρωσίας εισήλθε στην παραγωγή και ανεβάζει τον πήχη στην εμβέλεια εντοπισμού πυραύλων. Το όπλο της επόμενης γενιάς έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώσει το ήδη ισχυρό S-400 της Μόσχας και να αντικαταστήσει το σύστημα αντι-βαλλιστικών πυραύλων A-135.

Δεν έχει μόνο πρωτοφανή ικανότητα να επιτύχει στόχους υψηλού υψομέτρου, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων και των δορυφόρων, σε εξαιρετικά μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά υπήρξαν κάποιοι ισχυρισμοί, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι το σύστημα θα μπορούσε να πλήξει σε αεροσκάφη 5ης γενιάς.

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι θεωρητικά δυνατό, δεν υπήρξε τίποτε που να τεκμηριώνει αυτόν τον ισχυρισμό.