Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Καμία σχέση η πολιτική της Δύσης με την Ρωσία

Σεργκέι Λαβρόφ: «Η κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ είναι ασαφής, η Ρωσία δεν ανακατεύεται σε αντίθεση με τη Δύση»
«Η Ρωσία δεν λαμβάνει μέρος υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής
 στην ψηφοφορία στο επερχόμενο δημοψήφισμα για το όνομα της πΓΔΜ»,
 δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti
“Προς το παρόν η κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ είναι ασαφής, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών (Συνθήκη για το όνομα μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας) η οποία έχει αμφισβητηθεί από πολλές ‘μακεδονικές’ πολιτικές δυνάμεις. Υπάρχει το δημοψήφισμα. Σας καλώ να διερευνήσετε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα κοινωνικά δίκτυα και γενικά το Διαδίκτυο, πως επεμβαίνει η Ρωσία σε αυτήν την περίπτωση- απλά δεν λέμε τίποτε που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εκστρατεία για την ψηφοφορία με τη μία ή την άλλη τάση», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρπσκα,Μίλοραντ Ντίντικ, απαντώντας σε ερώτηση  ‘εάν υπάρχει «επιρροή» της Ρωσίας στα Βαλκάνια’.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε επίσης να δοθεί προσοχή κατά πόσο οι «δυτικοί επισκέπτες»  κατέφθασαν στα Σκόπια αυτόν το μήνα.
«Αυτοί είναι οι ηγέτες πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών και εκπρόσωποι της αμερικανικής ηγεσίας», είπε.
 
Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι δυτικοί αξιωματούχοι στις δημόσιες δηλώσεις τους στα Σκόπια, δεν φοβούνται να προτρέψουν τους πολίτες της βαλκανικής δημοκρατίας να λάβουν θέση υπέρ της συμφωνίας για το όνομα.
 
«Εάν δεν πρόκειται για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν γνωρίζω πως μπορεί να ονομάζεται  όλες αυτές οι παρεμβάσεις», είπε ο υπουργός.
 
фокус