Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ σπρώχνουν την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες !

 
Οι σχέσεις της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα, γίνονται στενότερες και πιο ουσιαστικές, καθώς οι γεωπολιτικές εξελίξεις
 
στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της λεκάνης της ανατ. Μεσογείου, πυκνώνουν και προκαλούν εύλογες ανησυχίες.
Με πρωτοβουλία των Αμερικανών, επιταχύνεται η υλοποίηση ελληνοαμερικανικών αμυντικών συμφωνιών. Την προσεχή Δευτέρα, Αμερικανοί , στελέχη της εταιρείας ΛΟΚΧΙΝΤ –ΜΑΡΤΙΝ, θα βρίσκονται στο ΥΠΕΘΑ, για την πρώτη σύσκεψη που θα είναι η αφετηρία του προγράμματος αναβάθμισης των 83 ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.
Επίσης, επισπεύδεται η παράδοση στην Ελλάδα των 70 αμερικανικών επιθετικών ελικοπτέρων Kiowa και μάλιστα, οι αμερικανοί προσέφεραν δωρεάν, πολύ μεγάλο πλεόνασμα σε ανταλλακτικά και υλικά , πολύ περισσότερα από όσα είχαμε ζητήσει. Και ακόμη, ενημερώθηκε το ΥΠΕΘΑ, ότι τις επόμενες μέρες, πιθανόν, αμερικανικό αεροπλανοφόρο που θα συνοδεύεται από αριθμό πολεμικών πλοίων, θα ελλιμενισθούν στην ναυτική βάση της Σούδας.
Στον αντίποδα τώρα, σε κοινή διάσκεψη της αμερικανικής Βουλής και Γερουσίας, αποφασίστηκε, η διατήρηση στους περιορισμούς στην πώληση και παράδοση των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35 τύπου ΣΤΕΛΘ στην Τουρκία. Και οι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι να ακυρωθεί η συμφωνία της Τουρκίας με την Ρωσία, που αφορά την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση των δυο αμερικανών Γερουσιαστών των Κρις Βαν Χόλεν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, ότι «η Τουρκία είναι μάλλον απειλή, για τα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα, παρά σύμμαχος».
Επίσης , η παρουσία στρατιωτικών μέσων των αμερικάνικων Ε.Δ στις ελληνικές βάσεις, που σύμφωνα με τον επιτελικό σχεδιασμό, θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, σχετίζεται και με τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων διαφόρων χωρών στην Αν. Μεσόγειο και λόγω της κρίσης στη Συρία , αλλά και λόγω των εντεινόμενων εργασιών για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου της περιοχής.
Σε δηλώσεις του, o εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο Ερικ Πεϊχον, ανέφερε, ότι το ρωσικό ναυτικό, «οικοδομεί» μια ισχυρή ναυτική παρουσία κοντά στη Συρία, που προκαλεί ανησυχία και στο ΝΑΤΟ. Και επισήμανε ότι, συμμαχικά πλοία, που πλέουν στην περιοχή, από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ολλανδία, παρακολουθούν από κοντά, τα αντίστοιχα ρωσικά πολεμικά πλοία. Μάλιστα, Αμερικάνοι αξιωματούχοι, δήλωσαν ότι, είναι πιθανόν, τα ρωσικά πολεμικά πλοία να προχωρήσουν σε πυραυλικές επιθέσεις, υποστηρίζοντας το καθεστώς Ασαντ στις επιχειρήσεις του στον Ιντλίμπ στην Β. ΣΥΡΙΑ, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών ανταρτών, που όπως αναφέρει πρακτορείο Reuters, ενισχύονται με πολεμοφόδια από την Τουρκία.
(Το ρεπορτάζ όπως το μετέδωσα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Δημοτικού Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 984) ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

https://www.militaire.gr/oi-ipa-sprochnoyn-tin-ellada-se-polemikes-peripeteies/