Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Απέδωσαν τα σκάνδαλα των τελευταίων ημερών με πάυση του Τράμπ απο το αξίωμα του

WSJ: «Η Ουάσιγκτον εξετάζει την πιθανότητα προσβολής ρωσικών στόχων στη Συρία»!
 
Την προσβολή ρωσικών στόχων στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ
σε ένα απευκταίο σενάριο το οποίο εάν συμβεί, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, όχι μόνο στην περιοχή αλλά γενικότερα.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal η οποία επισημαίνει το γεγονός ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει την πιθανότητα να επιτεθεί  σε ρωσικούς και ιρανικούς στόχους ώστε να πλήξουν ακόμη περισσότερο τις συριακές δυνάμεις  σε περίπτωση που αποφασιστεί, από τις ΗΠΑ,  μεγάλης κλίμακας επέμβαση  στη Συρία.
Βέβαια στο δημοσίευμά της η Wall Street Journal αναφέρει ότι αυτό θα γίνει σε περίπτωση που οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στην Ιντλίμπ, αλλά φυσικά, όπως έχει καταγγείλει άλλωστε η Ρωσία αυτό  θα γίνει μόνο στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αποφασίσουν  μαζί με τους αντάρτες την εκδήλωση σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι επιθέσεις θα μπορούσαν να στοχοποιήσουν και ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα για την προστασία των συριακών δυνάμεων.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Wall Streed Journal, το Πεντάγωνο εξετάζει τις επιλογές που έχει δτη διάθεσή του, ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ήταν αυτό που θα προκαλούσε την επέμβασή του, ούτε εάν οι ΗΠΑ θα στοχοποιούσαν ρωσικούς ή ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους που στηρίζουν τον Άσαντ στη Συρία.
Η εφημερίδα προσθέτει επίσης ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν η χρήση αέριου χλωρίου θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για αεροπορικές επιδρομές  εναντίον των συριακών δυνάμεων, αλλά όλες οι επιλογές είναι ανοικτές.
Εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να επιτεθεί, η έκταση της επίθεσης θα είναι μεγαλύτερη από εκείνες που έγιναν στο παρελθόν εναντίον της Συρίας,κάτι που σημαίνει πως δε θα έει μόνο το χαρακτη΄ρα των επιδρομών με βλήματα cruise αλλα και αεροπορικών επιθέσεων με  F-22A και F-15E τα οποία σταθμεύουν σε αεροπορικές βάσεις στη Μέση Ανατολή.
Το σενάριο όμως γίνεται ακόμη πιο ζοφερό καθώς μένει να αποφασιστεί  εάν θα πληγούν στόχοι της ρωσικής Αεροπορίας στη βάση Χμειμίμ σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό πληγμάτων.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Ουάιτ δήλωσε στην WSJ ότι «δε θα σχολιάσει τα σχέδια του αμερικανικού Πενταγώνου», αλλά ότι «η χρήση χημικών όπως το σαρίν και το χλώριο αποτελούν απειλή για τις ζωές των αμάχων και είναι αντίθετη με τη σταθερότητα της περιοχής».
Άλλες πηγές της εφημερίδας τόνισαν ότι οι ΗΠΑ, τις τελευταίες εβδομάδες, προσπαθούν να εμποδίσουν μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ και ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, φέρονται να ζήτησαν από τους Ρώσους ομολόγους τους να διασφαλίσουν ότι δε θα χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα στο Ιντλίμπ.