Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Χασάν Τσαβούσογλου (Hakan Çavuşoğlu) δήλωσε ότι 116 μέσα μαζικής ενημέρωσης έκλεισαν σύμφωνα με τον κανονισμό που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Από την ισχύ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκε τις 20 Ιουλίου 2016, πέντε ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν έξι ειδησεογραφικά πρακτορεία, 18 τηλεοπτικά κανάλια, 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς, 50 εφημερίδες και 20 περιοδικά, δήλωσε ο Τσαβούσογλου, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του μέλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μουσταφά Σεζγκίν Τανρίκουλου (Mustafa Sezgin Tanrıkulu).
Κύρια θύματα της καταστολής της τουρκικής κυβέρνησης ήταν τα κουρδικά και τα αριστερά μέσα ενημέρωσης που υποτίθεται ότι σχετίζονταν με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Πολλές περιπτώσεις όμως για το κλείσιμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν και γεωπολιτικοί λόγοι.
Για παράδειγμα, τα τηλεοπτικά κανάλια της Κουρδικής Περιφέρειας του Κουρδιστάν, Rudaw και το Kurdistan 24, έκλεισαν μετά από το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στην περιοχή για το οποίο ήταν αντίθετη η τουρκική κυβέρνηση.
(Στοιχεία από odatv.com)