Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Σκόπια: Η κυβέρνηση δεν καταργεί άρθρα στο Σύνταγμα για «μακεδονικές» μειονότητες

Δεν υπάρχει συμφωνία για μια νέα συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του Έλληνα ομολόγου του,
Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιάκοφσκι και απέρριψε εικασίες ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το όνομα  συζητά την κατάργηση των άρθρων 3 και 49 του Συντάγματος, σχετικά με τα κρατικά σύνορα και τις «μακεδονικές» μειονότητες σε γειτονικές χώρες.
Δεν αποκάλυψε, επίσης, τον γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος είναι αποδεκτός από την κυβέρνηση.
«Ξέρετε δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις σε αυτό το στάδιο. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε διαδικασία σοβαρής σημασίας, για ένα πρόβλημα που είναι μεγάλο και οδηγούμαστε σε μια λύση, που θα φέρει το αποτέλεσμα ενός κοινού συμβιβασμού, μια αξιοπρεπή λύση που θα προστατεύσει την αξιοπρέπεια των πολιτών και των δύο χωρών.
Ως κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μιλήσουν για όσα έχουν δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν θα έχω τίποτε να προσθέσω πέρα από τη δήλωση του πρωθυπουργού», είπε Μποσνιάκοφσκι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Χθες, ο πρωθυπουργός Ζάεφ, δήλωσε ότι τα Σκόπια είναι έτοιμα να δεχθούν ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες με σκοπό, όπως είπε, να μην βλάψει τη διαπραγματευτική διαδικασία για αυτά τα ευαίσθητα θέματα.

(Στοιχεία από makfax.com.mk)
 
http://www.echedoros-a.gr/2018/02/blog-post_89.html