Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

Η Μόσχα αποκαλύπτει τον ρόλο των Αμερικανών στην Συρία και προειδοποιεί

Δραματική προειδοποίηση Μόσχας προς Ουάσιγκτον: «Μην παίζετε με τη φωτιά - Αποχωρήστε αμέσως από τη νότια Συρία»
Δραματική προειδοποίηση απεύθυνε πριν από λίγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
προς τις ΗΠΑ προκειμένου να εγκαταλείψουν αμέσως την στρατιωτική βάση Al Tanf η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ στη νότια Συρία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ιρανό ομόλογό του  Mohammed Javad Zarif στο περιθώριο  των εργασιών συνεδρίου με θέμα: «Η Ρωσια στη Μέση Ανατολή» που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.
Ο Λαβρόφ συνέστησε στις ΗΠΑ «να μην παίζουν με τη φωτιά» στη Συρία και να δείξουν έμπρακτα ότι ο μόνος στόχος που βρίσκονται εκεί είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας της ISIS αλλά και να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
«Τα αμερικανικά στρατεύματα πρέπει αμέσως να παύσουν κάθε δραστηριότητα και να αποχωρήσουν από την βάση Al-Tanf» σημείωσε πιο ειδικά ο  Λαβρόφ  
Η συγκεκριμένη βάση των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια ζώνη η οποία συνορεύει με το Ιράκ και την Ιορδανία και η Ουάσιγκτον έχει  δηλώσει ότι βρίσκεται υπό την «προστασία» της.
Σε αυτή μεταξύ άλλων φιλοξενείται το στρατόπεδο «προσφύγων» Rukban το οποίο στην ουσία χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση εξτρεμιστών ισλαμιστών ανταρτών και πρώην μελων της ISIS τα οποία «διέφυγαν» από την Ράκκα (αποχώρησαν πρακτικά ανενόχλητοι υπό το βλέμμα των Κούρδων).

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/668407_aystiri-proeidopoiisi-moshas-pros-oyasigkton-min-paizete-me