Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Απεγνωσμένα η Ελληνική κυβέρνηση κρύβει το αίμα, ενω η Τουρκία το έχει μυρίσει ήδη

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Κοτζιά: Ανεύθυνη η στάση του -Ξεπέρασε τα όρια
Επίθεση στον Νίκο Κοτζιά, για τα όσα είπε σε συνέντευξή του, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, την οποία χαρακτηρίζει ανεύθυνη,
 ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Το σχόλιο αφορά τα όσα είπε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του στον Alpha, στην οποία προειδοποίησε την Αγκυρα- αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό έντασης στα Ιμια- ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Ακόμη, επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου.
«Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», επισημαίνει ο Ακσούμ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει καλώντας τον κ. Κοτζιά να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Ελληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία, σύμφωνα με το Anadolu.


Πηγή: Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Κοτζιά: Ανεύθυνη η στάση του -Ξεπέρασε τα όρια | iefimerida.gr