Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Nα υπενθυμίσουμε στην EΛ.ΑΣ την νοοτροπία αστυνόμευσης κάποιων αλλοδαπών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσληψης αλλοδαπών στην ΕΛΑΣ άφησε ο Τόσκας 09/02/2018
ΕΛΑΣ: Προσαγωγές, συλλήψεις και έρευνες για ισλαμιστές «αστυνομικούς» στο κέντρο της Αθήνας

 
Σοβαρό περιστατικό με προσαγωγή τεσσάρων αλλοδαπών – την Πέμπτη το βράδυ - στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων για πιθανόν έλεγχο εφαρμογής της «Σαρίας» στο κέντρο της Αθήνας χειρίσθηκε προ δύο ημερών η ΕΛΑΣ! Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  03/09/2017 00:26
Ένας εκ των αλλοδαπών συνελήφθη και θα απελαθεί από την χώρα. Πρόκειται για περιστατικό για το οποίο έχουν ενημερωθεί επιτελικά στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη και θεωρείται ζήτημα «ιδιαίτερης προσοχής»
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Αττικής διαθέτει πληροφορίες ότι ομάδα ισλαμιστών επιχειρεί να «αστυνομεύσει» ομοθρήσκους του σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας κι έχουν υπάρξει περιστατικά όπου χειροδικούν σε βάρος αλλοδαπών τους οποίους δεν θεωρούν «σωστές ενδεδυμένους» ή δεν εφαρμόζουν άλλες αρχές της Σαρίας.

Τα αναφερόμενα αυτά «κρούσματα» σε συνδυασμό με τις αιματηρές επιθέσεις στην Ευρώπη από τοπικούς «πυρήνες» του ISIS έχουν θορυβήσει την ΕΛΑΣ.
Με φόβο την δράση ακραίων στοιχείων στις τάξεις των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με πληροφορίες ότι σε επτά τουλάχιστον άτυπα «τζαμιά» στο κέντρο της Αθήνας γίνονται «κηρύγματα» περί «απίστων δυτικών» κι άλλα σχετικά. Χωρίς πάντως αναφορές για στοχεύσεις στην χώρα μας


Το προαναφερόμενο περιστατικό άφορα λοιπόν την προσαγωγή από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, κι από την πλατεία Κολιάτσου, τεσσάρων ατόμων από το Μπαγκλαντές ηλικίας 25 έως 60 περίπου ετών.

Για τα άτομα αυτά υπήρχαν αναφορές ότι συμμετείχαν σε μια άτυπη «περίπολο» ελέγχου μουσουλμάνων κι είχαν λίγη ώρα νωρίτερα σχετική προστριβή με ομοθρήσκους τους.

Παράληλα έχει εξετασθεί η ενδεχόμενη παρουσία τους σε «τζαμί» της συγκεκριμένης περιοχής. Την υπόθεση φέρεται να χειρίσθηκε κι η Κρατική Ασφάλεια που έχει την ευθύνη ελέγχου των 100 περίπου «χώρων προσευχής» μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας.

Κι η οποία φαίνεται να παρακολουθεί τις αναφορές για την ισλαμιστική «αστυνομία» στην Αθήνα. Όμως σύμφωνα με ανωτάτους αξιωματικούς δεν έχει συνταχθεί ακόμη σχετική δικογραφία


Οι τρείς από τους αλλοδαπούς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τέταρτος ηλικίας περίπου 25ετών κρατείται αφού φέρεται να υπάρχει απόφαση απέλασης του από την χώρα.