Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Χίος: Αντιδράσεις κατοίκων για την τοποθέτηση νέων οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ

Ο Δήμος θα καταθέσει αγωγή
Κάτοικοι του χωριού Χαλκειός που επιχείρησαν να εμποδίσουν την μεταφορά τους απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και εκπροσώπου της εισαγγελίας Χίου,

 ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μεταφορά οικίσκων στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.
Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού Χαλκειός που έφτασαν στην πίσω πύλη ανενεργού στρατοπέδου όπου φυλάσσονταν οι οικίσκοι, προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά τους απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ στην άκρη του δρόμου.
Υπενθυμίζεται ότι από το ειρηνοδικείο απορρίφτηκε, τόσο η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, όσο και αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητήθηκαν από τον δήμο Χίου αλλά και από ιδιώτη. Το γεγονός επέτρεψε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να μεταφέρει αριθμό οικίσκων και να ξεκινήσει έτσι η τοποθέτηση τους στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να στεγασθούν πρόσφυγες και μετανάστες, που αυτή τη στιγμή διαμένουν στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ σε σκηνές.

Την ώρα αυτή, σε λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός, αποφασίζονται οι επόμενες αντιδράσεις στον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να διπλασιάσει την χωριτικότητα του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. «Το δίκαιο επιβλήθηκε: το Χαλκειός των 600 κατοίκων θα φορτωθεί 3.000 μετανάστες» έγραψε χαρακτηριστικά ο ενημερωτικός ιστότοπος politischios.gr.

Τέλος όπως ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς έκανε γνωστό, ο δήμος προχωρά στην κατάθεση αγωγής έξωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από την έκταση της ΒΙΑΛ η οποία ανήκει στον δήμο.




Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ - Politischios.gr