Υπό διάλυση τα Σκόπια: Οι Σλάβοι απειλούν με πόλεμο τους Αλβανούς! - «Μόνο με το σπαθί στο χέρι θα έρθει δικαιοσύνη»
Την ώρα που στην Ελλάδα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, τα Σκόπια κινδυνεύουν με νέο πόλεμο και διάλυση.
Την ώρα που στην Ελλάδα το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας, τα Σκόπια κινδυνεύουν με νέο πόλεμο και διάλυση.
Οι δύο κύριες εθνοτικές ομάδες που απαρτίζουν το κρατίδιο, η αβλανόφωνη και η σλαβόφωνη ανταλλάσουν μεταξύ τους κατηγορίες, ενώ οι σλάβοι επιμένουν στον αγώνα για την διατήρηση της «Μακεδονικής» ταυτότητας της χώρας.
Όπως αναφέρει το © Βαλκανικό Περισκόπιο Κατά τη χθεσινή διαδήλωση της οργάνωσης «Тврдокорни»/ Tvrdokorni, ο Λιούμπιτσα Ναστόφσκι από την οργάνωση «MOS» κατά την ομιλία του είπε ότι «θα υπάρξει πόλεμος με την αλβανική μειονότητα εάν τα πράγματα δεν λυθούν με ειρηνικό τρόπο».
Η οργάνωση MOS των Σλάβων που έχει ως μότο το «Η "Μακεδονία” στους “Μακεδόνες”», συγκεντρώθηκε εχθές έξω από Κοινοβούλιο των Σκοπίων και αφού έκαψε σημαία της ΕΕ, στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για τον πρόσφατο νόμο που πέρασε η Βουλή της χώρας για την ισότητα της σλαβικής με την αλβανική γλώσσα.
Ο Ναστόφκσι στη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι «η δικαιοσύνη θα έρθει μόνο με το σπαθί στο χέρι», ενώ κάλεσε όλους τους Σλάβους των Σκοπίων να επιμείνουν στον αγώνα για την "μακεδονική’ ταυτότητα".
«Τελειώνοντας αυτή την πορεία διαμαρτυρίας, ελπίζουμε να τελειώσουμε το έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει, αν δεν υπάρξει ειρήνη θα υπάρξει πόλεμος», ανέφερε ο Ναστόφσκι.
Η οργάνωση αυτή που χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιά των Σλάβων των Σκοπίων έχει στο Facebook περίπου 10 χιλιάδες ακόλουθους και είναι κατά της συμφωνίας φιλίας με τη Βουλγαρία και κατά της αλλαγής του ονόματος του κράτους που προωθείται κατόπιν συμφωνίας με την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ υιοθέτησε με πλειοψηφία 69 ψήφων σε σύνολο 120 βουλευτών το νομοσχέδιο που ορίζει τα αλβανικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας, δέσμευση την οποία είχε αναλάβει η συγκυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τα δύο αλβανικά μειονοτικά κόμματα που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά που έχει προκαλέσει τη οργή των Σλάβων.