Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Διαβολικοί οι Βαυαροί...«στη Γερμανία ο νόμος είναι υπεράνω κάθε θρησκείας»

Γερμανία: Δικαστής αφαίρεσε τον σταυρό από την αίθουσα σε δίκη Αφγανού!
Σύμφωνα με τον ίδιο τον δικαστή, στη Γερμανία ο νόμος είναι ανώτερος από κάθε θρησκεία 
Ένας δικαστής από την Βαυαρία αποφάσισε να αφαιρέσει τον σταυρό από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπου εξεταζόταν η υπόθεση ενός Αφγανού μετανάστη, ο οποίος χτύπησε έναν συμπατριώτη του, επειδή ο τελευταίος αποφάσισε να ασπαστεί τον χριστιανισμό.
Ο δικαστής Κλάους Γέργκεν Σμιτ αποφάσισε να απομακρύνει από την αίθουσα τον σταυρό, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αφενός τα θρησκευτικά σύμβολα δεν είναι υποχρεωτικά μέσα στην αίθουσα, αφετέρου «στη Γερμανία ο νόμος είναι υπεράνω κάθε θρησκείας». 
Η υπόθεση αφορούσε σε δύο Αφγανούς μετανάστες. Ο ένας από τους δύο, φανατικός ισλαμιστής, χτύπησε και απειλούσε να σκοτώσει τον συμπατριώτη του, επειδή ο τελευταίος αποφάσισε να γίνει χριστιανός και ξεκίνησε να επισκέπτεται κάθε Κυριακή την εκκλησία.

Η απόφαση του Γερμανού δικαστή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πολίτες της Βαυαρίας, ενός κρατιδίου της Γερμανίας όπου μεταπολεμικά κυβερνoύν με απόλυτη πλειοψηφία οι συντηρητικοί Χριστιανοκοινωνιστές, οι οποίοι απέστειλαν απειλητικά μηνύματα στον κ. Σμιτ.

Ο ίδιος ο δικαστής, μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επέμεινε στην απόφασή του, λέγοντας πως στο δικαστήριο θα απαγόρευε όλα τα θρησκευτικά σύμβολα, είτε πρόκειται για σταυρό είτε για μαντίλα, καθώς σε ένα κοσμικό κράτος Δικαίου, ο νόμος είναι ανώτερος από κάθε θρησκεία.