Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ

Οποιαδήποτε εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του ανοίγει τον ασκό του Αιόλου
Από τον
Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*
«Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ. Μη μιλάς, να σκέπτεσαι, ν’ αγαπάς, να μην πονάς. Ενας είναι ο σκοπός σου. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού.
Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ. Ανδρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη, μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν, να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν, να νικώνται χωρίς να μοιρολογούν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες, θεμέλια γενεών».
Παύλος Μελάς

Εκόντες άκοντες, αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι θυσίασαν με αυταπάρνηση κάθε ψήγμα ρανίδας του αίματός τους, ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, ανιδιοτελώς, για τη δική μας ελευθερία, για την κατίσχυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για να ατενίζουμε ειρηνικώς σήμερα το μέλλον, με υπερηφάνεια, λόγω ότι δέον όπως συνεχίσουμε, ως γνήσιοι κληρονόμοι και θεματοφύλακες αυτής της τετιμημένης παραδόσεως του Ελληνισμού.

Ως εκ τούτου, λοιπόν, είναι πρόδηλο, ελλείψει μακεδονικού έθνους, καθίσταται αδηρίτως αναγκαίο να θέσουμε εκ ποδών οποιαδήποτε τυχόν εκδοχή ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία», ακόμη και αν τεθούν ορισμένα ανταλλάγματα αναφορικά με το Σύνταγμα, όπου στην πράξη ουδείς μάς εγγυάται ότι θα τηρηθούν απαρεγκλίτως σε περίπτωση αλλαγής κυβερνήσεως στη γείτονα.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, οποιαδήποτε εκχώρηση του ονόματος ή παραγώγων αυτού θα ανοίξει νομοτελειακά τον ασκό του Αιόλου. Εφόσον η γείτων ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και συμμαχήσει με την Τουρκία, ελλοχεύει βάσιμος κίνδυνος πολιτισμικού σφετερισμού και, ακολούθως, αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων.

Το πλέον απογοητευτικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση παρελκύει την κοινή γνώμη, ερειδόμενη ευθέως σε μια λύση, προπαγανδίζοντας δήθεν προς μια ουδέτερη -άνευ συνεπειών- κατεύθυνση, τη στιγμή κατά την οποία διακυβεύεται στο μέλλον η παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας και του πολιτισμού.
Ο «εθνομηδενισμός» έχει διαποτίσει καθολικώς τους θεσμούς και η διαρκής υποτίμηση των εθνικών θεμάτων σημαίνει αιματηρή έκπτωση στην πολιτισμική ταυτότητά μας και βάναυση προσβολή της μνήμης των κεκοιμημένων μας, οι οποίοι ηρωικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τα κεκτημένα του Εθνους μας.

Ο διαρκής ενδοτισμός και η ισοπέδωση των πάντων, χάριν ενός επίπλαστου ευδαιμονισμού και μιας αδιαφανούς αχλής προοδευτισμού, σηματοδοτούν την ποινικοποίηση της ιστορικής αλήθειας.


*Δικηγόρος