Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Αναφορά του Ρωσικού ΥΠ.ΕΞ στον UCK

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ για φιλοδοξίες περί Μεγάλης Αλβανίας

 
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του στιγματίζει τις συνεχείς επεμβάσεις της Αλβανίας, δια της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, στο πολιτικό σκηνικό του σκοπιανού κράτους και επισημαίνει  τον κίνδυνο ξεσπάσματος  εθνοτικών συγκρούσεων που  θα επεκταθούν στα Βαλκάνια.
 

Στο ρωσικό κείμενο τονίζεται  ότι οι παρεμβάσεις του Αλβανού  πρωθυπουργού, Έντι Ράμα με την περιβόητη Πλατφόρμα των Τιράνων, στο σχεδιασμό της οποίας βοήθησε, έχουν ως σκοπό τη διάβρωση των συνταγματικών  θεμελίων του «(Ψευδο)μακεδονικού» κράτους και της συμφωνίας- πλαισίου της Οχρίδας, η οποία διάβρωση  θα προκαλέσει νέες εθνοτικές συγκρούσεις στα Βαλκάνια.
 

Σημειώνεται χαρακτηριστικά: 
 

Οι νέες αυτές εξελίξεις είναι πλήρως σύμφωνες με τις εκτεταμένες φιλοδοξίες  των Τιράνων για τη Μεγάλη Αλβανία, η οποία θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα πολλών χωρών της περιοχής.
 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στις 14 Ιανουαρίου ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας (SP) συμμετείχε στη δημιουργία  του Απελευθερωτικού Στρατού  Κοσσυφοπεδίου (UCK),   και στις μάχες για το Κοσσυφοπέδιο στην επαρχία της Σερβίας.
 

Και, τώρα, εμπλέκεται στο θέμα των γλωσσών στα γειτονικά Σκόπια.
 

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο θέμα των γλωσσών και πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται μόνο βάσει της συμφωνίας μεταξύ όλων των τομέων  σε κάθε χώρα και με την ευρεία συναίνεση της κοινωνίας του».

Το κείμενο του ρωσικού ΥΠΕΞ στην αγγλική του  απόδοση: 

 

(Στοιχεία από mid.ru)
--