Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Εμπλοκή με Συρία, Τουρκία, Ρωσία

Η Δαμασκός θα καταρρίψει τα τουρκικά αεροπλάνα εάν επιτεθούν στους Κούρδους στην Εφρίν
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, δρ. Φαϊσάλ Μεγκντάντ,
προειδοποίησε την Πέμπτη την Τουρκία ότι η συριακή αεράμυνα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση στην επικράτειά της.
  
«Η αεράμυνα της Συρίας έχει επανακτήσει την πλήρη ισχύ της και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε τουρκική αεροπορική επίθεση», δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Συρίας.
«Προειδοποιούμε το τουρκικό καθεστώς ότι εάν επιχειρήσουν εχθροπραξίες στην περιοχή της Εφρίν, αυτό θα θεωρηθεί επιθετική ενέργεια του τουρκικού στρατού στην εδαφική κυριαρχία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας» συνέχισε ο δρ. Μεγκντάντ.
«Η Εφρίν και οι άλλες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας ανήκουν στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία. Θα παραμείνουν για πάντα συριακό έδαφος», τόνισε.
Η Δαμασκός έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι οι Τούρκοι εισβάλουν σε συριακό έδαφος για να μείνουν, όπως έκαναν και στην Κύπρο.
Η Τουρκία έχει σχέδιο να καταλάβει όσα περισσότερα εδάφη της βόρειας Συρίας προλάβει -με τη δικαιολογία ότι επιτίθεται στους Κούρδους που απειλούν την ασφάλεια της- στα οποία το πιθανότερο είναι να δημιουργήσει ένα ισλαμικό ψευδοκράτος, όπως στα κατεχόμενα της Κύπρου, που θα το έχει προτεκτοράτο της.