Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

«La Stampa»: Πλαστά διαβατήρια σε ελληνικά κέντρα προσφύγων


Πλαστά διαβατήρια, τα οποία προορίζονταν για μέλη του Ισλαμικού Κράτους, φέρεται πως έχει εντοπίσει σε ελληνικά κέντρα φιλοξενίας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Stampa».
 
Τα διαβατήρια, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, εντοπίστηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Europol σε τέσσερις χώρες - Ιράκ, Συρία, Ελλάδα και Αυστρία - σχετικά με την κυκλοφορία πλαστών εγγράφων που προορίζονται για την ISIS. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει αντίδραση από τη Europol.  
Σύμφωνα με τη «La Stampa», εκφράζονται ανησυχίες για το πώς πιθανοί τρομοκράτες από τη Συρία και το Ιράκ κατάφεραν να αποφύγουν τους ελέγχους στην Ελλάδα παριστάνοντας τους πρόσφυγες και διαφεύγοντας στην Αυστρία και την υπόλοιπη Ευρώπη με πλαστά συριακά διαβατήρια.

«Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί πλαστά διαβατήρια σε κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα, τα οποία προορίζονταν για μέλη της ISIS», αναφέρεται στο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι χρησιμοποίησαν πλαστά συριακά διαβατήρια.

Το ιταλικό δημοσίευμα δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το νέο προσφυγικό κύμα στην Ελλάδα.