Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Υγειονομική «βόμβα» το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό

Μια υγειονομική βόμβα μεγατόνων, είναι έτοιμη να εκραγεί στο υπόγειο της αίθουσας αναχωρήσεων του δυτικού αεροδρομίου στο Ελληνικό, εκεί που στεγάζονται εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες.
Μια υγειονομική βόμβα μεγατόνων, που ακυρώνει τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Μπασκόζου ότι οι συνθήκες υγιεινής έχουν διασφαλιστεί στα κέντρα όπου διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Ένα τεράστιο έλος, πολλών χιλιάδων τετραγωνικών γεμάτος βρώμικα νερά και λύματα, βρίσκεται ακριβώς κάτω από το χώρο που ζουν άνθρωποι και προπάντων παίζουν μικρά παιδιά.
Αυτοψία στον καταυλισμό - γκέτο του Ελληνικού
Αυτό που αντίκρισε ιστοσελίδα στο υπόγειο κάτω από την αίθουσα αναχωρήσεων στο Ελληνικό, ξεπερνά κάθε φαντασία.. Κατεβαίνοντας μερικά σκαλιά καταφέραμε να μπούμε από την σπασμένη πόρτα στο υπόγειο της εγκατάστασης.
Ακριβώς, ένα όροφο κάτω από εκεί που συγχρωτίζονται εκατοντάδες μετανάστες και λίγα μέτρα μακριά από τους χώρους που παίζουν μικρά παιδιά, την εικόνα που αντικρίσαμε δεν τη χωρά ανθρώπινος νους για μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και πολιτισμένη. Μία έκταση τουλάχιστον 5.000 τετραγωνικών μέτρων καλυμμένη με τουλάχιστον 40 πόντους βοθρολύματα, που προφανώς προέρχονται από τις ελαττωματικές εγκαταστάσεις τουαλετών της αίθουσας αναχωρήσεων και εκατομμύρια κουνούπια να πετούν στο αέρα.
Η μυρωδιά ήταν αποπνιχτική και η παρουσία ανθρώπου πάνω από λίγα λεπτά ήταν απαγορευτική. Το πλέον ανησυχητικό, όμως, εκτός από τα εκατομμύρια κουνούπια, ήταν ότι τα βοθρολύματα ήταν γεμάτα με προνύμφες κουνουπιών, τα οποία προφανώς εκκολάπτονταν έχοντας το ιδανικό περιβάλλον ζέστης και υγρασίας.
Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται ακριβώς, ένα όροφο κάτω από την αίθουσα που ζουν οι μετανάστες και η είσοδός του λίγα μέτρα μακριά από το σημείο εισόδου στο κτίριο. Σε απόσταση δε 500 μέτρων περίπου, βρίσκονται τα πρώτα σπίτια από την πλευρά του Αλίμου.