Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ρωσική Προεδρία: «Η CIA προσφέρει 1.000 δολάρια μηνιαία σε αντάρτες για την ανατροπή του Άσαντ»

Ο γραμματέας Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Αλεξέι Γκρομόφ, σε συνέντευξη Τύπου στη ρωσική πρωτεύουσα αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των αξιωματικών του συριακού στρατού που έχουν λιποτακτήσει και καταφύγει στην γειτονική Ιορδανία,
εκπαιδεύονται από πράκτορες της CIA για να 
διεισδύσουν ξανά στη Συρία από τη νότια επαρχία Σουβέιντα με στόχο να φθάσουν στα περίχωρα της Δαμασκού, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάληψη της πρωτεύουσας, του «χρυσού μήλου», όπως σημειώνεται.
Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, πρόσθεσε ο Γκρομόφ,  τους βοηθούν όπως μπορούν  για να πολεμούν από κοινού με τους τρομοκράτες του ISIS. Επιπλέον,  έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο Β για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, για το σκοπό αυτόν χορηγούν στον καθένα από  $ 1000 μηνιαία.
Η ομάδα αυτή, έχει την υποστήριξη από τον Αμπού Μαρζούκ, τον περιβόητο ηγέτη της αντιπολίτευσης (της Συρίας) που έχει την έδρα του στην Τουρκία.
Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πληροφοριών, η CIA προσπαθεί να δελεάσει τη νεολαία της Συρίας – μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως είναι το Facebook και το Twitter-  να ενταχθούν στη ομάδα αυτή που εποπτεύεταια από τις μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών με την υπόσχεση του άμεσου μηνιαίου μισθού των $ 1000.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η CIA προσπάθησε να εκπληρώσει το σχέδιο αυτό από τον Φεβρουάριο του 2015 με τους λεγόμενους ‘μετριοπαθείς Ισλαμιστές’, αλλά κατέληξε σε φιάσκο, αφού τα μέλη που εκπαιδεύθηκαν τότε στην Τουρκία, αιχμαλωτίσθηκαν από το ISIS ή εντάχθηκαν  σε αυτό.
«Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί με αγωνία τις πρόσφατες νίκες του συριακού στρατού κατά των τρομοκρατών της αλ Κάιντα στην πόλη του Χαλεπίου και προσπαθεί με τους αντάρτες αυτούς να αποσπάσει την προσοχή του συριακού στρατού στο νότο, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο», είπε ο Γκρομόφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού της ρωσικής προεδρικής διοίκησης, γράφει η πηγή.