Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

«Στημένη» εισβολή – Το Ισλαμικό Κράτος παρέδωσε την Τζαραμπλούς στους Τούρκους

Μια απορία την είχαμε. Πώς ήταν δυνατόν, σκεφτόμασταν, οι τζιχαντιστές του ISIS να πολεμήσουν ενάντια στους «προστάτες» τους Τούρκους;
Την απάντηση την πήραμε το απόγευμα της Τετάρτης. Δεν πολέμησαν.
Μετά τις 17.00 το απόγευμα και ύστερα από κάποιες εχθροπραξίες για τα «μάτια του κόσμου»,
οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές σύμμαχοί τους εισήλθαν στην Τζαραμπλούς ατουφέκιστοι.
Που να βρίσκονται άραγε οι χιλιάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που θα πολεμούσαν και θα πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση; Πουθενά. Εξαφανισμένοι.
 
 

Οι τζιχαντιστές άφησαν την πόλη και «εξαφανίστηκαν».
Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του, δηλαδή οι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και άλλες ισλαμιστικές συμμορίες που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την Αλ Κάιντα και τους Γκρίζους Λύκους, εισήλθαν από τις νότιες συνοικίες της πόλης δίχως να αντιμετωπίσουν καμία αντίσταση.
Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές ανάρτησαν και στο YouTube (τόσο «χαλαρός» είναι ο πόλεμός τους) βίντεο μέσα από την Τζαραμπλούς.
Μας δείχνουν το τζαμί – ιεροδιδασκαλείο της Σαρία που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος.  Τριγύρω κάθονται αραχτοί στο πεζοδρόμιο. Δεν ανησυχούν για καμία αδέσποτη σφαίρα. Η «εισβολή» ήταν «μιλημένη». Δείτε το βίντεο:
 
Η εισβολή των Τούρκων στη Συρία έχει την κωδική ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη». Ξεκίνησε στις 04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Αρχικά υποτίθεται ότι στρεφόταν αποκλειστικά ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που είχαν υπό την κατοχή τους την πόλη Τζαραμπλούς.
Την Τετάρτη οι Τούρκοι μας αποκάλυψαν τις πραγματικές τους προθέσεις. Στόχος τους είναι οι Κούρδοι.
Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε την Τετάρτη το πρωί ότι η επιχείριση αποσκοπεί στο να πολεμήσει τόσο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) όσο και τις υπό κουρδική διοίκηση και αμερικανική υποστήριξη Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που απελευθέρωσαν την πόλη Μανμπίτζ και ελέγχουν τα εδάφη γύρω από αυτήν.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τη σειρά του ζήτησε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να αποχωρήσουν και να πάνε πίσω ανατολικά του Ευφράτη, αλλιώς θα δεχτούν επίθεση από τους Τούρκους.
Την ίδια ώρα άλλες αναφορές λένε ότι οι Τούρκοι βομβαρδίζουν και την πόλη Αλ Μπαμπ, νοτιοδυτικά της Μανμπίτζ.
Καταλαμβάνοντας οι Τούρκοι την Τζαραμπλούς και τη Αλ Μπαμπ θα έχουν κλείσει τον δρόμο για προέλαση των Κούρδων δυτικά και στη συνέχεια θα μπορέσουν να τους επιτεθούν για να τους διώξουν στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησαν οι τζιχαντιστές μέσα από την Τζαραμπλούς:

Τουρκόφιλοι τζιχαντιστές βγάζουν selfie και ποζάρουν μπροστά στο ιεροδιδασκαλείο (κατηχητικό) της Σαρία.

Τουρκόφιλος τζιχαντιστής βγάζει selfie μπροστά στο δικαστήριο (ιερά εξέταση) της Σαρία.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες στο Twitter από την τουρκική επίθεση «βόλτα» στην Τζαραμπλούς, το συμπέρασμα είναι ένα: Περισσότερες φωτογραφίες έβγαλαν από σφαίρες που έριξαν. Εάν έριξαν και καμία σφαίρα.
Η Τζαραμπλούς παραδόθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στον μεγάλο και πολυχρονεμένο σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
http://www.tribune.gr/world/news/article/276033/stimeni-isvoli-islamiko-kratos-paredose-tin-tzaramplous-stous-tourkous.html