Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

''Θέλουν τον θάνατο σας,Θέλουν να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο''

Πιτέλα: Γερμανοί «καρχαρίες» θέλουν να ανατρέψουν την ελληνική κυβέρνηση
Η τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα αποτελεί το σίκουελ μιας ταινίας που παρακολουθήσαμε πριν από έναν χρόνο με τους ίδιους ηθοποιούς» υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξης του στο EurActiv France ο Τζιάνι Πιτέλα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής Σοσιαλδημοκρατών Ευρωβουλευτών, από τη μία πλευρά βρίσκονται το ΔΝΤ, από την άλλη οι γερμανικοί «καρχαρίες», τύπου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δοκιμάζουν διάφορα μέσα για να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα έθνος που έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες σε οικονομικό επίπεδο, συν του ότι αντιμετωπίζουν και την προσφυγική κρίση.
Ο κ. Πιτέλα τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει μια προοδευτική δύναμη. Αν και έχει διαφορετικές πολιτικές, αντιτίθεμαι στην πίεση του ΔΝΤ και άλλων συντηρητικών παικτών που απαιτούν προληπτικά μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Είναι σα να λένε «Δεν σας πιστεύουμε, Έλληνες και πρέπει να πετύχετε πρόσθετους στόχους». Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια θανατική ποινή, σύμφωνα με τον Πιτέλα. «Αυτό δεν είναι μια προληπτική λιτότητα, είναι θάνατος. Οποιοσδήποτε και αν ήταν πρωθυπουργός στην Ελλάδα, πάλι θα διαφωνούσα».
Σε ερώτημα για το εάν το Grexit χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης για την Ελλάδα, ο Τζιάνι Πιτέλα απάντησε: «Το να κραδαίνει κάποιος την απειλή του Grexit είναι άδικο, παράνομο και καταχρηστικό. Η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτες προσπάθειες για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς την Ε.Ε. Οι δανειστές τώρα της ζητούν επιπλέον μέτρα λιτότητας, τα οποία απαιτούν τεράστιες θυσίες από τους πολίτες και την κοινωνία, ξεχνώντας πως η χώρα εδώ και χρόνια κλαίει με ματωμένα δάκρυα. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει τους δανειστές από το να ζητούν επιπλέον λιτότητα από μια χώρα που βρίσκεται στα όριά της. Θέλουν να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο, θέλουν ένα Grexit, καθώς αυτό δεν το κατάφεραν πέρυσι, αλλά εμείς λέμε «Δεν θα περάσει»!
tribune