Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Κυκλώνουν την Ρωσία με Νατοϊκές δυνάμεις....20 χλμ από τα σύνορα της! BINTEO

Σε μια απίστευτη πρόκληση προχωρούν οι ΗΠΑ βάζοντας σε κίνδυνο την περιφερειακή αλλά και παγκόσμια ασφάλεια καθώς ξεκινούν ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις σε Γεωργία και Εσθονία "ακουμπώντας" τα σύνορα της Ρωσίας.

Για την ακρίβεια οι ασκήσεις γίνονται 20 (!) χλμ από τα ρωσικά σύνορα και συμμετέχουν χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες από συνολικά δέκα χώρες του ΝΑΤΟ. Η ρωσική βάση στην Ν.Οσσετία έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό.
Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μεταφέρουν άρματα μάχης από τo λιμάνι Varna στη Βουλγαρία στο Batumi στην Γεωργία και προετοιμάζονται για στρατιωτικές ασκήσεις.
 
Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν για την άσκηση με την κωδική ονομασία "Noble Partner" άρματα μάχης, την πρώτη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, την τρίτη Μεραρχία πεζικού.
 
"Είμαστε εδώ στο Batumi για να ελέγξουμε τί απαιτείται για τη μετακίνηση οπλισμού και πόσο γρήγορα μπορούμε να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση. Είναι μέρος της μελέτης υποστήριξης εφοδιασμού" είπε ο Στρατηγός Ben Hodges του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη.
 
"Ήρθαμε επίσης για να δείξουμε στην Γεωργία ότι έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε μαζί και να βελτιώσουμε τη μαχητικότητα μας" πρόσθεσε.
 
"Σκοπός των ασκήσεων είναι να διαβεβαιώσουμε ότι οποιοσδήποτε, πρόσωπο ή χώρα, θα πρέπει να το σκεφτεί δύο φορές πριν λάβει λάθος απόφαση" είπε ο Υπουργός Άμυνας της Γεωργίας Khidasheli. 
 
Στα πολεμικά παίγνια συμμετέχουν 650 άντρες του Αμερικανικού Στρατού, 150 Βρετανοί, 500 στρατιώτες του Γεωργιανού Στρατού.
 
"Θεωρούμε αυτή την "εξερεύνηση" του Γεωργιανού εδάφους από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ως προκλητικό βήμα που στοχεύει επίτηδες να αποσταθεροποιήσει τη στρατιωτική-πολιτική κατάσταση στο N.Kαύκασο. Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της ευνοούν τις ρεβανσιστικές επιδιώξεις της Τιφλίδας" ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Όμως το ΝΑΤΟ δεν σταματά εδώ. Προχωρά σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Εσθονία 20 χλμ από τα σύνορα με τη Ρωσία
 
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την αποστολή περίπου 1.500 στρατιωτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Spring Storm, τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Εσθονίας, μία ανάσα από τα σύνορα με τη Ρωσία.
 
Συνολικά θα λάβουν μέρος στην άσκηση περίπου 6.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό και η διάρκειά της θα είναι από τις 2 μέχρι τις 20 Μαΐου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του εσθονικού στρατού.
 
Οι ασκήσεις συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα στις περιοχές Tartu, Voru και Polva της νοτιοανατολικής Εσθονίας, και θα απασχολήσουν στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικό υλικό από 10 χώρες του ΝΑΤΟ.
 
Ο βασικός σκοπός των ασκήσεων, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας, είναι η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των ταγμάτων πεζικού, η προσομοίωση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών μονάδων και η βελτίωση των διοικητικών μεθόδων των επιτελείων.
 
Η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα συμμετέχουν με λόχους των 80 με 250 στρατιωτών.
 
Θα συμμετέχουν επίσης ειδικές ομάδες Καναδών και Φιλανδοί αξιωματούχοι επιτελείων.
 
Η άσκηση φέτος θα περιλαμβάνει τη χρήση πολωνικών μαχητικών Su-22, αμερικανικών ελικοπτέρων CH-47 Chinook και V-22 Osprey.
 
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η αυξημένη παρουσία δυνάμεων του ΝΑΤΟ τόσο κοντά στα σύνορά της αποτελεί πρόκληση και είναι αντιπαραγωγική όσον αφορά στη διεθνή προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία.
 
Επιπλέον, δύο βδομάδες πριν από τις ασκήσεις Spring Storm προηγήθηκε η διήμερη αεροπορική άσκηση που φέρει την ονομασία Ramstein Alloy 1.
 
Στην άσκηση συμμετέχουν μαχητικά και πληρώματα από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πολωνία καθώς και οι -εκτός ΝΑΤΟ χώρες- Φινλανδία και Σουηδία.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews.gr