Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο Ρωσικός εφιάλτης της Άγκυρας

FOTO1
Είναι η καινούργια αεροπορική ρωσική βάση στο διεθνές αεροδρόμιο που είχε κατασκευαστεί από τον Bassel Al-Assad στην πόλη Hmeymim κοντά στο λιμάνι της Λαττάκειας. Η είσοδος φυλάσσεται αυστηρά από Ρώσους κομάντος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να πλησιάσει σε ακτίνα χιλιόμετρων.
Στην βάση αυτή έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ρωσικών βομβαρδιστικών τύπου Su-24, Su-25, και Su-30CM, πολεμικά ελικόπτερα τύπου Mi-8 και Mi-24, ενώ αναμένονται να προσγειωθούν τα καινούργια μαχητικά Su-35C. Υπολογίζεται το ειδικό προσωπικό γύρω στους 1000 κομάντος και άλλους.
FOTO2Η βάση τροφοδοτείται από την άλλη κοντινή ρωσική βάση στο λιμάνι της Tartus σε απόσταση 50 χιλιόμετρα. Παράλληλα προσγειώνονται τα ρωσικά μεταγωγικά Antonov An-124 και Ilyushin Il-76, που μεταφέρουν οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια.
FOTO3Στην βάση βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας άρματα μάχης τύπου T-90, τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BTR-82, πολυβόλα και τα Mi-24, Mi-8, που υποστηρίζουν τα πολεμικά ελικόπτερα
FOTO4Η βάση έχει περιέλθει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στης 24 Νοεμβρίου και εκεί έχουν εγκατασταθεί και οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 που ελέγχουν όλον τον νότιο τουρκικό εναέριο χώρο μέχρι το βόρειο Ισραήλ.
FOTO5Η βάση αυτή έχει γίνει ο εφιάλτης της Άγκυρας γιατί γνωρίζει ότι κάθε απόπειρα της να παραβιάσει τον εθνικό χώρο της Συρίας θα βρει την σκληρή απάντηση των Ρώσων.
Παράλληλα η βάση αυτή δεσπόζει σε όλη την ανατολική Μεσόγειο δείχνοντας την ρωσική αποφασιστικότητα και πως η Ρωσία έχει βάλει για τα καλά το πόδι της στην ευρύτερη περιοχή.
Όσοι εσκεμμένα το αγνοούν αυτό, θα πληρώσουν βαρύ αντίτιμο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Πηγή/nikosxeiladakis.gr