Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ο 'αλληλέγγυος''' που έγινε τρομοκράτης!

Η αδερφή του τρομοκράτη είχε προειδοποιήσει και οι αρχές τον παρακολουθούσαν αλλά…Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη βελγικών ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία η αδερφή του τρίτου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Φεϊζάλ Σεφού, είχε προειδοποιήσει τις αρχές για εκείνον.

Ήταν πριν από δύο χρόνια όταν η νεαρή είχε επικοινωνήσει με τη βελγική αστυνομία και είχε αποκαλύψει ότι ο αδερφός της, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού, ήθελε να ταξιδέψει στη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η αδερφή του Σεφού ανησυχούσε ότι ο νεαρός θα πήγαινε στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών, γι’ αυτό και τον είχε καταγγείλει στην αστυνομία!
Όμως, ο Σεφού είχε κατηγορηθεί και από τον δήμαρχο των Βρυξελλών για το γεγονός ότι προσπαθούσε να «στρατολογήσει» μετανάστες που βρίσκονταν στο Βέλγιο, προκειμένου να ενταχθούν σε ριζοσπαστικές, ισλαμιστικές ομάδες.
Μάλιστα, ο δήμαρχος είχε καταγγείλει πολλές φορές στην αστυνομία τη δράση του Σεφού, τονίζοντας ότι ήταν επικίνδυνος και πως θα έπρεπε να βρίσκεται υπό κράτηση!
Σύμφωνα με το βελγικό σταθμό  RTBF, οι αστυνομικές αρχές στις Βρυξέλλες παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες τις κινήσεις του Σεφού, ωστόσο, δεν κατάφεραν τελικά να «δουν» τον τρόμο που ήταν ικανός να προκαλέσει και να τον σταματήσουν.
Τελικά, ο Σεφού εντοπίστηκε έπειτα από την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων.
Αφού συνελήφθη, ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων.