Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Όλοι βλέπουν Τζιχαντιστές εκτός απο την Ελλάδα

ΝΑΤΟ: Πιθανόν να υπάρχουν Τζιχαντιστές ανάμεσα στους πρόσφυγες που περνούν στην Ευρώπη
Την προειδοποίηση ότι «τρομοκράτες και τζιχαντιστές» πιθανόν να κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Πρόκειται για ανθρώπινη τραγωδία, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, προσερχόμενος στην κοινή σύνοδο των υπουργών Αμυνας και υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
«Ένα από τα προβλήματα είναι ότι μπορεί να υπάρχουν ξένοι μαχητές, μπορεί να υπάρχουν τρομοκράτες που κρύβονται ανάμεσα στους πρόσφυγες» προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, τονίζοντας τη σημασία που έχει η αντιμετώπιση αυτής της απειλής, κατά διαφορετικούς τρόπους.
«Το ΝΑΤΟ εργάζεται στη ρίζα του προβλήματος, συνεργαζόμενο με τους εταίρους τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και στη Βόρεια Αφρική για να τους βοηθήσει να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και να αποκαταστήσουν μία σταθερότητα» είπε, μη δίνοντας ωστόσο περισσότερες πληροφορίες.