Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ντροπή και Οργή! Τούρκοι αστυνομικοί σε υπηρεσία σε Ελληνικό νησί

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ-ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ-ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΥΠ!(BINTEO) 
Αν μη τι άλλο οι Τούρκοι αστυνομικοί που έρχονται στα νησιά μας για να ασχοληθούν με το θέμα της επανεισδοχής λαθρομεταναστών στην Τουρκία είναι οι πρώτοι, μαζί με τους ανωτέρους τους, που θα πρεπε να γνωρίζουν
ποιοι είναι εκείνοι που μπορούν να περάσουν τα σύνορα της χώρα μας.
Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Χίο από το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που έφτασε στο νησί το βράδυ της Κυριακής, έκανε χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους..
Αρχικά στον Τούρκο αστυνομικό επετράπη η είσοδος στο νησί για διανυκτέρευση στη Χίο, αλλά το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού, μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο hotspot ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.
Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε μετά από σχετική ερώτηση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών – Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι ο Τούρκος θα παραμείνει στη χώρα μας με έγγραφο σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδοy
Σε συνέχεια της υπόθεσης, από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έγινε γνωστό στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι το θέμα διευθετήθηκε και διευκρινίστηκε το εξής:
Στους υπηκόους τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, που έρχονται στην Ελλάδα, δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, αν έχουν στο διαβατήριό τους σφραγίδα του ψευδοκράτους. Δεν μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να σφραγιστεί απευθείας το διαβατήριο από τις ελληνικές αρχες, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι Τούρκος και μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητας, πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδο στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση.
Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψή του στη Βόρεια Κύπρο, τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.
Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται σήμερα ή αύριο στη Χίο 200 στελέχη της Frontex τα οποία θα συνδράμουν στις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου των προσφύγων και μεταναστών που συνεχίζουν να έρχονται στο νησί από τα απέναντι παράλια.
Στο Κέντρο Κράτησης, όπως μετατράπηκε πλέον από Κέντρο Υποδοχής που ήταν, στη ΒΙΑΛ βρίσκονται ήδη 890 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι από αυτούς γυναικόπαιδα, ενώ αναμένονται και 250 περίπου οι οποίοι εισήλθαν σήμερα το πρωί στη Χίο. Άγνωστο παραμένει ακόμα πως όλοι αυτοί θα επιστρέφουν στην Τουρκία σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου
Δείτε τα πρώτα πλάνα από τους Τούρκους αστυνομικούς στη Χίο: