Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η Ρωσία εξαφάνισε τους τζιχαντιστές

«Τελειώνουν» οι τζιχαντιστές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας των εύστοχων αεροπορικών επιδρομών, αμερικανικών και ρωσικών, που έχουν αποδεκατίσει την οργάνωση, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες εβδομάδες χάνει συνεχώς εδάφη σε Συρία και Ιράκ, ενώ οι απώλειές του από τους βομβαρδισμούς είναι μεγάλες.
Το μεγαλύτερο έλλειμμα της οργάνωσης σε άνδρες παρουσιάζεται στην ανατολική συριακή επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Είναι τόσο μεγάλες οι απώλειες, που οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει και στέλνουν στην πρώτη γραμμή τους άνδρες που είχαν επιφορτίσει με «αστυνομικά» καθήκοντα για να κρατάνε υπό έλεγχο τις κατεχόμενες πόλεις και κωμοπόλεις.
Μιλώντας στο ARA News τοπικός μιντιακός ακτιβιστής από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει μεγάλη λειψανδρία και ανέφερε ότι η οργάνωση προσπαθεί να στρατολογήσει με τη βία ντόπιους.
«Εξαιτίας των μεγάλων απωλειών τους, κυρίως από τις αεροπορικές επιδρομές, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να στρατολογεί με τη βία πολίτες της Ντέιρ Αλ Ζουρ, εξαναγκάζοντας εκατοντάδες να πολεμήσουν για λογαριασμό του», είπε.
Εκτός όμως από την υποχρεωτική στρατολόγηση, το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των κατασκόπων που προδίδουν τις θέσεις και τις κινήσεις των ανδρών του στα αμερικανικά βομβαρδιστικά.
Την Τετάρτη τα μεσάνυχτα οι τζιχαντιστές μπήκαν σε σπίτια στη κωμόπολη Μπακράς και κατηγόρησαν τους ανθρώπους που ζούσαν σε αυτά ότι χρησιμοποιούσαν παράνομα το διαδίκτυο για να κατασκοπεύουν για τους δυτικούς.
«Λόγω των μεγάλων απωλειών τζιχαντιστών στα μέτωπα, το Ισλαμικό Κράτος ελπίζει ότι η «ισλαμική αστυνομία» και οι Χίσμπα [φοροεισπράκτορες], θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τις απώλειες».
Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με κάθε δύναμη που διαθέτει να σταματήσει την προέλαση των Κούρδων στην επαρχία της Χασάκα και να μην τους επιτρέψει να εισέλθουν στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Στον χάρτη που ακολουθεί, με τις επαρχίες της Συρίας, βορειοανατολικά είναι η Χασάκα και ακριβώς από κάτω της, ανατολικά, η επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Οι Κούρδοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας της Χασάκα και το Ισλαμικό Κράτος δεν θέλει με τίποτα να εισέλθουν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και την πολιορκεί εδώ και μήνες το Ισλαμικό Κράτος.
syria_map
http://www.tribune.gr/world/news/article/226714/islamiko-kratos-xemeni-apo-tzichantistes-megales-apolies.html