Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Πέρασαν απο την Ελλάδα και αιματοκύλισαν την Ευρώπη..οι Έλληνες έχουν λόγους που ανησυχούν!

Και ο Ελ-Μπακρουί «πέρασε» από την Ελλάδα
Repubblica: Στην Αθήνα σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις των Βρυξελλών;
Από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα φέρεται να πέρασε το καλοκαίρι του 2015 ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί,
εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν την 22α Μαρτίου το μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.
Λίγες ημέρες αργότερα είχε περάσει από το λιμάνι του Μπάρι με προορισμό την Αθήνα και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που συνελήφθη στις Βρυξέλλες λίγες ημέρες πριν χτυπηθούν το μετρό και το αεροδρόμιο.

Η εφημερίδα Repubblica σημειώνει σε σχετικό της δημοσίευμα και τον εντοπισμό χαρτών του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ σε διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου διέμενε ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, οργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι, και διατυπώνει εικασίες πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν το καλοκαίρι του 2015 στην Αθήνα.

Σύμφωνα πάντα με το δίκτυο Sky Italia, στις 8.25 της 23ης Ιουλίου ο Χαλίντ ελ-Μπακραουί έφθασε στο αεροδρόμιο του Τρεβίζο με πτήση της Ryanair προερχόμενη από τις Βρυξέλλες. Το αεροπορικό εισιτήριο είχε αγοραστεί με πιστωτική κάρτα στο όνομα Αμντεραχμάν Μπεναμόρ. Στο check in των Βρυξελλών ο Ελ Μπακραουί έδωσε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Την επόμενη ημέρα, 24 Ιουλίου, το όνομα του Χαλίντ ελ-Μπακραουί βρίσκεται στη λίστα επιβατών πτήσης που αναχωρούσε στις έξι το πρωί από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας με προορισμό την Αθήνα. Την νύχτα της 23ης προς 24η Απριλίου διέμεινε στο ξενοδοχείο Courtyard Marriott στο αεροδρόμιο της Βενετίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Αυγούστου, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ περνούσε από το λιμάνι του Μπάρι προς την Πάτρα, επισημαίνει η Repubblica θεωρώντας ότι ίσως το καλοκαίρι του 2015 γεννήθηκε το σχέδιο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν στις 22 Μαρτίου τις Βρυξέλλες.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=787881