Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Έκαναν φωτογράφιση μόδας σε ορθόδοξες εκκλησίες της Αλβανίας!

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μέσα από ορθόδοξους ναούς στο Βεράτιο και στο Ελμπασάν της Αλβανίας, στις οποίες εμφανίζονται μοντέλο να ποζάρουν φορώντας νυφικά.
Οι νεαρές από την Αλβανία διαφήμιζαν νυφικά ποζάροντας πάνω στο δεσποτικό θρόνο και την Ωραία Πύλη, εκκλησιών που αποτελούν ιστορικά μνημεία για την Ορθοδοξία.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας η οποία αποτυπώνεται σε σχετική ανακοίνωση της κληρικολαϊκής συνέλευσης που συνήλθε με την συμμετοχή τριακοσίων και πλέον μελών. Μάλιστα προχώρησε την κατάθεση αίτησης προς τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με την οποία ζητά την επιστροφή των ναών, των μονών και όλων των αντικειμένων λατρείας.
Χαρακτηρίζει ιεροσυλία, όσα συνέβησαν στους Ναούς του Μπερατίου και του Ελμπασάν και με νόημα σημειώνει πως «τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας.
paraskhnio.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/60288/ekanan-fotografisi-modas-se-orthodoxes-ekklisies-tis-alvanias