Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στην Γερμανία τα βιάζουν στην Κίνα τα σουβλίζουν(!) και όλα αυτά για τον αρχαιότερο φίλο του ανθρώπου...Σύμφωνα με το Σωκράτη, ο σκύλος είναι ένας «αληθινός φιλόσοφος».

Απαράδεκτο! 10.000 σκυλιά μαγειρεύονται σε σούβλα κατά τη διάρκεια φεστιβάλ (BINTEO)
Τη διεθνή κατακραυγή συγκεντρώνουν πλέον
τα φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Κίνα και όπου χιλιάδες σκύλοι θανατώνονται για να ψηθούν σε σούβλες.

Όπως αναφέρει το econews, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου 10.000 σκυλιά σφάζονται, μαγειρεύονται και καταναλώνονται στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στο Γιουλίν, στην αυτόνομη επαρχία Κουανγκσί της νοτιοανατολικής Κίνας στα σύνορα με το Βιετνάμ.

Τις βάρβαρες πρακτικές θανάτωσης και κατανάλωσης σκύλων καταδίκασαν εκατοντάδες χιλιάδες φιλόζωοι τόσο από την Κίνα όσο και από άλλες χώρες του κόσμου μέσα από τα social media.

Μόνο τον Μάιο “τιτιβίστηκαν” περίπου 250.000 tweets με το hashtag #StopYulin2015, από χρήστες που στην πλειονότητά τους κατοικούν στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Μία από τις πιο δυνατές φωνές είναι η αμερικανική φιλοζωική οργάνωση Duo Duo. Το αίτημά της για την ακύρωση της εκδήλωσης στο change.org έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 200.000 υπογραφές. Το βίντεο της εκστρατείας στο YouTube έχει προβληθεί περισσότερες από 130.000 φορές.

Πολλοί χρήστες του Weibo -του κινεζικού Twitter- εκφράζουν την ανησυχία τους για την πρακτική της κατανάλωσης σκύλων και αναρτούν εικόνες αγάπης με τα κατοικίδια ζώα τους. Αλλοι, όμως, κατηγορούν τους φιλόζωους ακτιβιστές για υποκρισία, και επιμένουν ότι θα πρέπει να τηρούνται τα τοπικά έθιμα στην επαρχία Κουανγκσί.

Η κατανάλωση σκύλων και οι παραδόσεις

Η κατανάλωση σκύλων στην Κίνα δεν είναι παράνομη. Αυτό που διχάζει την κοινή γνώμη της αχανούς χώρας είναι κατά πόση η βρώση σκύλων έχει σχέση με την παράδοση.

Παρότι η κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί στην Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια, μαζί με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, το κρέας σκύλου δεν διατίθεται ευρέως στο εμπόριο.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση στο Γιουλίν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επειδή τα σκυλιά που καταλήγουν στη σούβλα αγοράζονται στη μαύρη αγορά και δεν υποβάλλονται σε υγειονομικούς ελέγχους.

Καταγγέλλουν επίσης ότι οι συνθήκες μεταφοράς και σφαγής είναι απάνθρωπες με εκατοντάδες ζώα να βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο προτού φτάσουν στα σφαγεία. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι έχουν στοιχεία πως πολλά από τα ζώα δεν είναι αδέσποτα ή εκτροφείου, αλλά κλεμμένα από ιδιοκτήτες.

Τέλος, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το φεστιβάλ του Γιουλίν και αντίστοιχες εκδηλώσεις σκοπό έχουν να προσελκύσουν τουρίστες.

Ίσως δεν λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι η ανάδυση μιας νέας μεσαίας τάξης στην Κίνα και η απόκτηση σκύλων και γατιών ως κατοικίδια ζώα έχει συμβάλλει στην καλλιέργεια φιλοζωικών αισθημάτων και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
http://www.briefingnews.gr/international/item/153682-aparadekto