Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Διωγμός Χριστιανών σε πλήρη εξέλιξη! Εκτοπίζονται και σφαγιάζονται.

Σε Ιράκ και Σομαλία ζουν αυτή τη στιγμή σε καθεστώς απόλυτης απειλής, με όσους μένουν ζωντανοί να γίνονται πρόσφυγες ή σκλάβοι

Εκτοπίζονται και σφαγιάζονται. Γίνονται πρόσφυγες και σκλάβοι. Καταδικάζονται σε ένα οδυνηρό παρόν και σε ένα αβέβαιο μέλλον γιατί απλά προσεύχονται στον «λάθος θεό».
Οι χριστιανοί, λένε οι ειδικοί αναλυτές, είναι τα σύγχρονα παράπλευρα θύματα της κατάρρευσης του αραβικού εθνικισμού, καθώς ο παναραβισμός ευνοούσε, ως γνωστόν, τους Αραβες χριστιανούς. Σε αντίθεση με τον πανισλαμισμό, που τους επανεξέθεσε σε νέους κινδύνους.
Οι χριστιανοί ενώπιον του Ισλάμ, λοιπόν, με τον πλέον βάρβαρο τρόπο. Ο διωγμός των χριστιανών στην υφήλιο χαρτογραφείται. Τι απέγιναν οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής έναν χρόνο μετά τον μεγάλο διωγμό τους; Ποια είναι τα σημεία στον χάρτη όπου απειλούνται περισσότερο; Σε ποιες χώρες έχουν πραγματοποιηθεί οι μεγαλύτερες σφαγές; Ποιες εκκλησίες είναι οι πλέον στοχοποιημένες;

Το γαλλικό περιοδικό «Le Point» συναντά τους χριστιανούς της Ανατολής... Ταξιδεύει στο Κουρδιστάν για να καταγράψει τη «νέα μοίρα» τους. Μαζί με τον παραλογισμό του Daech.

Ανάλογο ρεπορτάζ δημοσιεύει και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Οι επιζώντες ζουν «με την ελπίδα της επιστροφής και τον φόβο της μόνιμης εξορίας». Είναι πρόσφυγες κατά κύριο λόγο στο Ερμπίλ αλλά και σε άλλες κουρδικές πόλεις, εκδιωγμένοι από τη Μεσοποταμία, μια γη ευλογημένη από τον θεό και καταραμένη από τους ανθρώπους. Στα μάτια τους ακόμα και τα φρικτά χρόνια του Σαντάμ Xουσεΐν φαντάζουν λιγότερο οδυνηρά από το τζιχαντιστικό παρόν με τις μαζικές σφαγές και τον ξεριζωμό ολάκερων τοπικών πληθυσμών.
Τα κράτη όπου οι χριστιανοί ζουν αυτή τη στιγμή υπό καθεστώς απόλυτης απειλής είναι το Ιράκ και η Σομαλία. Ακολουθούν η Συρία και το Αφγανιστάν, το Σουδάν, το Ιράν, το Πακιστάν, η Ερυθραία, η Νιγηρία, η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη. Αντιμέτωποι με μια μικρότερη, αλλά σημαντική απειλή βρίσκονται και οι χριστιανοί άλλων κρατών στον κόσμο, από το Ουζμπεκιστάν και την Κεντρική Αφρική μέχρι την Κένυα, το Τουρκμενιστάν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία κ.λπ.

Στη Συρία το 40% του χριστιανικού πληθυσμού έχει εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ στο Ιράκ περισσότεροι από 140.000 χριστιανοί έχουν εκτοπιστεί.
Οσο για τα «ματωμένα χώματα» της χριστιανοσύνης; Στη Νιγηρία έχουν σφαγιαστεί 2.484 χριστιανοί, ενώ στην Κεντρική Αφρική 1.088. Τα νούμερα αφορούν μόνο το 2014. Το αίμα των χριστιανών έχει βάψει επίσης -στο πλαίσιο μαζικών σφαγών- τα εδάφη της Κένυας, της Β. Κορέας, του Ιράκ, του Καμερούν, της Αιγύπτου, της Βιρμανίας και του Σουδάν.

Στην Κίνα έχουν στοχοποιηθεί 258 εκκλησίες, στο Βιετνάμ 116, στη Νιγηρία 108, στη Συρία 107, στην Κεντρική Αφρική 100, στην Αίγυπτο 58 και στο Ιράκ 55.
Το πέρασμα από την Αραβική Ανοιξη στα χρόνια του Ισλαμικού Κράτους είχε, όπως όλα δείχνουν, τεράστιο κόστος όχι μόνο για τους μουσουλμάνους, αλλά και για τους χριστιανούς. Οι ίδιοι οι χριστιανοί, κυρίως εκείνοι της Μέσης Ανατολής, ομολογούν πως σε κάθε αλλαγή καθεστώτος χάνουν όλα όσα η προηγούμενη γενιά έχτισε. Η ιστορία τους στο βάθος των αιώνων μοιάζει με μια διαρκή προσαρμογή σε επικίνδυνες συνθήκες, που διαφεύγουν τον έλεγχό τους, ιδίως τώρα που ο ισλαμικός τρόμος έχει μετεξελιχθεί σε «πολυεθνική».
Οι μουσουλμανισμός αυξάνεται με υπερδιπλάσιο ρυθμό από κάθε άλλη θρησκεία
Τη στιγμή που ο διεθνής Τύπος αναπαράγει δημοσιεύματα που θέλουν τα «χριστιανικά κράτη» να γίνονται «αποικίες του Ισλάμ», ο χριστιανισμός εξακολουθεί να γνωρίζει «αριθμητική πρόοδο» στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι σήμερα οι χριστιανοί ξεπερνούν τα 2,17 δισ. ανά την υφήλιο, από τους οποίους το 50% είναι καθολικοί, το 37% προτεστάντες, το 12% ορθόδοξοι και το 1% Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνοι κ.ά. Με άλλα λόγια; Συνιστούν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Την ίδια στιγμή ο μουσουλμανικός πληθυσμός ανέρχεται στα 1,6 δισεκατομμύρια. Το 85% εξ αυτών είναι σουνίτες, το 10% σιίτες και το υπόλοιπο 5% από αλαουίτες μέχρι ισμαηλίτες κ.λπ.

Παρά την εμφανή υπερίσχυση του χριστιανικού πληθυσμού έναντι του μουσουλμανικού, γίνεται συχνά ευρέως λόγος για έναν «μεταχριστιανικό κόσμο». Σύμφωνα με τα σχετικά προγνωστικά και τους «χαρτογράφους της πίστης», φέρεται ότι οι μουσουλμάνοι αυξάνονται με υπερδιπλάσιο ρυθμό από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο. Αυτό υποστήριξε πρόσφατα το αμερικανικό κέντρο ερευνών Pew Research.
Βάσει των στοιχείων της αμερικανικής μελέτης για την εξέλιξη των θρησκειών στην υφήλιο, εκτιμάται πως το 2070 οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς. Συγκεκριμένα, αναμένεται ο αριθμός των χριστιανών να φθάσει τα 2,9 δισ. ως τα μέσα του αιώνα -το 2050-, από 2,17 δισ. που υπολογίζονται τα τελευταία χρόνια. Οσο για τον αριθμό των μουσουλμάνων; Προβλέπεται να εκτιναχθεί στα 2,8 δισ. από 1,6 δισεκατομμύρια. Με άλλα λόγια; Σε μισό αιώνα η ταχύτητα με την οποία θα αυξάνεται ο μουσουλμανικός πληθυσμός θα έχει ξεπεράσει αυτή με την οποία αυξάνονται οι χριστιανοί, οι οποίοι θεωρούνται πιο «επιρρεπείς» στο να επιλέξουν τον αγνωστικισμό ή να αλλαξοπιστήσουν.

Οσον αφορά συγκεκριμένα τη γηραιά ήπειρο, έχει χυθεί πολύ μελάνι για τη δημογραφική ωρολογιακή «βόμβα» που θα τη μεταμορφώσει σε «μουσουλμανική Ευρώπη». Λένε πως το 2050 οι μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 20% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης, ενώ σε αρκετές περιοχές οι λευκοί θα αποτελούν επισήμως μειονότητα. Οπως λένε ότι οι γυναίκες θα κυκλοφορούν κρυμμένες κάτω από ένα μαύρο πέπλο και πως σε κάθε ευρωπαϊκή γειτονιά θα ξεπροβάλλει ένας μιναρές.
Δήμητρα Αθανασοπούλου
dimokratianews.gr