Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Χιλιάδες Χριστιανοί πολεμιστές κατά των τζιχαντιστών!

 'υπερασπιζόμενοι τις οικογένειές τους'
Χιλιάδες χριστιανών του Ιράκ έχουν σχηματίσει τη δική τους πολιτοφυλακή, στην περιοχή της Νινευή, για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών.
 Οι Μονάδες Προστασίας της Περιοχής Νινευής (ΜΠΠΝ) διαθέτουν ήδη 3.000 χριστιανούς Ασύριους μαχητές, οι οποίοι αναμένουν να εκπαιδευτούν, ενώ 500 ακόμα εκπαιδεύονται αυτή την στιγμή.
Η πολιτοφυλακή συνδέεται με το Ασσυριακό Δημοκρατικό Κίνημα του Ιράκ.Άλλοι 500 μαχητές έχουν ήδη αναπτυχθεί στα ασσυριακά χωριά του βόρειου Ιράκ, τα οποία είχαν καταληφθεί από τους τζιχαντιστές, το περασμένο καλοκαίρι, υποχρεώνοντας 30.000 χριστιανούς αμάχους να τα εγκαταλείψουν.
Τον περασμένο Νοέμβριο η Αμερικανική Οργάνωση Μεσοποταμίας, η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη των ΜΠΠΝ, ανέφερε ότι πρωταρχικός σκοπός των χριστιανών μαχητών είναι η προστασία των χριστιανών αμάχων και σε δεύτερο χρόνο η απελευθέρωση όλων των εδαφών που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

Ο Βρετανός, ασσυριακής καταγωγής, εθελοντής Τζον Μάικλ, ανέφερε σε αμερικανικά μέσα πως οι ΜΠΠΝ είναι η τελευταία ελπίδα των χριστιανών του βόρειου Ιράκ. «Αν αποτύχουμε ο χριστιανισμός θα εξαφανιστεί στο Ιράκ», είπε.

Αναλυτές αναφέρουν πως ο σχηματισμός μιας χριστιανικής δύναμης, γηγενών, μαχητών, για πρώτη φορά, εδώ και αιώνες στη Μέση Ανατολή, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους τζιχαντιστές ότι θα πληρώσουν ακριβά για κάθε νέα τους επιθετική κίνηση, αλλά και πως οι χριστιανοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν και να ανακτήσουν τις περιοχές τους που έχουν καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον 100.000 χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν από την ισλαμιστική λαίλαπα.

Στις περιοχές που καταλαμβάνουν, οι τζιχαντιστές, εξαπολύουν κανονικό διωγμό κατά των «απίστων», ειδικά κατά των χριστιανών και των Γιαζίντι.
Στη Μοσούλη στους χριστιανούς δόθηκε η επιλογή είτε να γίνουν μουσουλμάνοι, είτε να πληρώσουν κεφαλικό φόρο (το χαράτσι της τουρκοκρατίας), είτε να χάσουν το κεφάλι τους, το οποίο δεν μπορούν να εξαγοράσουν με τον εν λόγω φόρο, είτε να φύγουν, αν μπορούν.

Πριν το 2003 στη Μοσούλη ζούσαν 60.000 χριστιανοί, σήμερα ελάχιστοι έχουν απομείνει, καθώς μετά την κατάληψη της πόλης, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε οτιδήποτε χριστιανικό, από εκκλησία μέχρι κατάστημα χριστιανού. Οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν τις περιουσίες των χριστιανών και πωλούν τα «λάφυρα» σε δημόσιες δημοπρασίες.

Οι Ασσύριοι χριστιανοί αποτελούν μια από τις αρχαιότερες εθνικές ομάδας στη Μέση Ανατολή, καταγόμενοι από τους αρχαίους Ασσύριους, ιδρυτές της ομώνυμης αυτοκρατορίας.


Πηγή: News Week
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert