Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πάρε δώσε με τους Τζιχαντιστές η Τουρκία

Oι τουρκικές αρχές φοβούμενες για επιθέσεις τζιχαντιστών στο έδαφός της χώρας, προέβησαν, σήμερα, σε επιχείρηση σύλληψης μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους».
Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στην επαρχία Γκαζιαντέπ στο νότο, όπως ανέφερε ο Έπαρχος, Ερντάν Ατά, στο τηλεοπτικό κανάλι CNN TÜRK.
“Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, ορισμένοι  που δεν συμμετέχουν  σε σχεδιασμούς τρομοκρατικών επιθέσεων, αφέθηκαν ελεύθεροι. Παρέμειναν υπό κράτηση 19 άτομα», είπε ο Έπαρχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν άτομα που ήρθαν στην Τουρκία από ευρωπαϊκές χώρες και από τον Καύκασο.
«Μετά το αεροδρόμιο, πηγαίνουν προς τα σύνορα», είπε ο Ατά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση, οι τζιχαντιστές ζήτησαν να εγκαταλείψουν τα τουρκικά στρατεύματα το μνημείο του Σουλεϊμάν, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  που βρίσκεται κοντά στο Χαλέπι στη Συρία. Το μνημείο αυτό, βάσει μια σύμβασης της δεκαετίας του 1920, για τη δημιουργία του συριακού κράτους, καταγράφηκε ως τουρκικό έδαφος.
Οι τζιχαντιστές υποσχέθηκαν ότι με την τουρκική παραχώρηση θα ελευθερώσουν τους Τούρκους διπλωμάτες που συνελήφθησαν στη Μοσούλη.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr